Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı şu şekilde:
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, tüm dünyada engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından bir bilinç oluşturmuş, engellilerin topluma kazandırılmasında sosyal devlet ve yardımsever birey olmanın önemini pekiştirmiştir. Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Bize, yani devlete ve topluma düşen ise engelli insanlarımızın kendilerini ve hayallerini gerçekleştirebilecekleri, eşit vatandaşlar olarak toplumda var olabilecekleri imkânları sunmaktır. Devlet olarak bu imkânları sağlarken yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. Engelleri aşmak bir inanç meselesidir. Başarının anahtarı, öncelikle inanmaktır. Başarılarıyla bizleri gururlandıran, azim ve kararlılıklarıyla hepimize ilham kaynağı olan engelli kardeşlerimiz buna en güzel örnektir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.”
“Engelleri birlikte aşıyoruz”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Özlü, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Engelli bireyler hepimiz gibi sosyal yaşamda var olmayı hak ederler. Onların bizimle birlikte aynı koşul ve şartlara sahip olması için bizler de üzerimize düşeni yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaptığımız her işte dezavantajlı gruplara pozitif ayrım yapmaya özen gösteriyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla başta belediyemiz bünyesinde hizmet veren Kusursuz Kafe’de çalışan özel gençlerimiz olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, aileleri ve sevdikleri ile sağlıklı bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum. Daha fazla sosyal projelerle, daha fazla engellilere yönelik girişimlerle Düzce çok güzel olacak.”
“Yaşam koşullarını iyileştirmesi için hepimizin önemli sorumlulukları var”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün “Engelliler Günü” mesajı şu şekilde:
“Engelli bireylere yönelik toplumsal farkındalığın artırılarak, engelli vatandaşlarımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi amacıyla 3 Aralık, “Dünya Engelliler Günü” adıyla kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın, yaşam koşullarını iyileştirmesi, gündelik hayatta karşılaşabilecekleri sorunların giderilmesi, toplumumuzun tüm fertleriyle eşit hak ve özgürlüklere sahip olması ve toplumda aktif roller üstlenmesi için hepimizin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda belirtilen “sosyal bir hukuk devleti” olmanın gereği olarak üniversitemiz, engelli vatandaşlarımızın eğitim-öğretim hakkını engelsiz bir şekilde kullanabilmeleri için fiziki alt yapısını oluşturarak, onların sosyal kültürel ihtiyaçlarını karşılamak adına çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Düzce Üniversitesi olarak, hepimizin birer engelli adayı olduğu bilinciyle, engelli bireylere; hassasiyetle yaklaşılması gerektiğini düşünüyor, engelsiz yaşam alanlarında, toplumla iç içe, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat sürdürmelerini temenni ediyoruz.”