2009 yılında başlayan ve 100 ayrı çeşitteki tarımsal içerikli kitapla üreticilerin daha bilinçli üretim yapmalarını amaçlayan ”3500 Köye 350.000 Kitap” projesi kapsamında kitap teslimleri düzenlenen basın toplantısı ile dağıtıldı.

Toplantıya Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Denizbank İstanbul Anadolu 2 Kobi Ve Tarım Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Barış Özkan, kitap dağıtımı yapılacak köylerin tarım danışmanları, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Projenin amacı ve hedefleri hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal “ 2009 yılında başlayan proje de 13 tane TARGEL çalışanımız vardı. Bugün bu proje kapsamında çalışan arkadaşlarımızın sayısı önemli ölçüde arttı. Artık Düzce’nin her köyünde bu amaçla görev yapan 81 arkadaşımız var “dedi.

“2009 yılında 13 tane olan TARGEL personelimize “1000 köye 1000 kitap” sloganıyla kitap hediye etmiştik. Bugün bu proje kapsamında çalışan arkadaşlarımızın sayısı önemli ölçüde arttı. Artık Düzce’nin her köyünde sorumlu bir ziraat mühendisi ve veteriner hekim var. 81 kişi bu amaçla görev yapıyor. Görevimiz çiftçimizin bahçesinde, ahırında, sofrasında, marketinde her yerde beraber çalışmak”

Ünal’ın konuşmasının ardından Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, Denizbank İstanbul Anadolu 2 Kobi Ve Tarım Bankacılığı Bölge Satış Müdürü Barış Özkan tarafından tarım danışmanlarına kitap setleri teslim edildi.

Haber; S. KAŞKIR