Düzce'nin TEM ile bağlantısını sağlayacak olan yol, yılan hikayesine döndü. 1. ve 2. OSB'deki firmaları da yakından ilgilendiren Düzce otoban çıkışı, yapılmasıyla firmaların yük taşıma süresinin kısaltmasının yanı sıra, kentte TIR ve kamyon yoğunluğunu da azaltması bekleniyor… Geçtiğimiz aylarda yapımı başlanan terminal için de olmazsa olmazlardan olan yolun projesi ve son durumu ile ilgili son günlerde aldığımız açıklamalarda verilen farklı cevaplar kafaları karıştırdı.

 

BAYRAM: OTOBAN GİRİŞ-ÇIKIŞI ONAYLANDI

 

 İsmail Bayram, görev süresinin son günlerinde basına verdiği demeçte otoban bağlantısının yapılacağını ve bu konuda herhangi bir engel kalmadığını ifade etmişti. İsmail Bayram, “Uzun zamandır konu olan ve adeta yılan hikayesine dönüşen otoban giriş-çıkışına ilişkin sorun çözüldü. 3 ay üzerinde titizlikle çalıştık ve nihayet Düzce merkeze otoban giriş-çıkışı onaylandı. Bu proje için de gişelere kadar olan yolu hazırladık. İş artık yapım ihalesine kaldı.” Diyerek topu yeni başkan ve siyasilere atmıştı.

 

 

ARSLAN: ONAYLANIP İHALE KAPSAMINA ALINMIŞTI

 

Eski Düzce Belediye başkanı İsmail Bayram’ın açıklaması üzerinden konuya ilişkin mikrofon uzattığımız Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise Bayram’ın aksine projenin daha önceden onaylandığı yolun bitim tarihine paralel ödeneğin geleceğini bildirmişti.

 

 

Arslan, “O onaylanıp ihale kapsamına alınmıştı. Eğer ihale iptal edilip karayolları bu çıkışı yapacaksa zaten onaylı vaziyette kendi programını alacaktır. Ödenek bir sene içinde koyulmazsa zaten bir yatırıma, iki üç sene içinde periyodik olarak konur ve bu yapımlar böyle devam eder. Zamana paralel olarak bitirme aşamasına göre hangi zamanda hangi tarihler arasında bu yol bitirilecekse ona paralel olarak da ödenekleri konulur.”demişti.

 

 

KELEŞ: ONAYLANMIŞ BİR ŞEY YOK

 

Son olarak bugün açıklama aldığımız Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş’in sözleri ise hem eski belediye başkanı İsmail Bayram’ı hem de milletvekili Fevai Arslan’ı yalanlamış oldu. Ortada onaylanmış bir proje olmadığının altını çizen Keleş, konuya ilişkin çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Keleş, “Onaylanmış bir şey yok ortada. Geçmişte valimizle yaptığım proje olduğu gibi duruyor. Onları çıkarttırdım. Oradaki 18 uygulaması için bey köy ve düzce belediyesinin yapmış olduğu çalışmayı güncelliyoruz. Karayolları ve ulaştırma bakanlığı ile görüşeceğiz. Onların yapacağı kısımda anlaşmaya varacağız. Geriye kalan kısımda da valilik ve iki belediye olarak hızla bu işe gireceğiz. Eğer bu işi yapamazsak orada yapmış olduğumuz otogarda kör kuyuya atılmış bir yatırım olur. Arazi kamulaştırması yapılmış ama bina kamulaştırması yapılmauan yerler var. Binanın altındaki yerler gittiği halde üstü boşlukta kalmış. Bunları çözmek için proje geliştiriyoruz.” İfadelerini kullandı.

Haber; S: KAŞKIR