Mücavir alan dışında kalan köylerde otobüs karmaşası devam ediyor. Belediye sınırları dışına çıktıkları gerekçesiyle ceza yazılan otobüsler, bakanlıktan gelecek yazıyı bekliyor. Bakanlıktan onayın gecikmesi de köylerdeki halkı mağdur ediyor.



Geçtiğimiz hafta Gürcüçiftlik köyü sakinlerinin valilik konağındaki yaptığı eylem sonrası Vali Adnan Yılmaz insiyatifini kullanarak köye otobüs girişine izin vermişti. Gürcüçiftlik köyü sakinlerinin eyleminden sonuç alması diğer köylüleri de ayaklandırdı. Bugün Gündolaması, Yeşilçimen ve Hacıaliler köyü sakinleri de soluğu valilik önünde aldı. Bu işin çözümü valilikte diyen köy sakinleri valilik konağı önünde toplanarak yetkili biri ile görüşmek istedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olması dolayısıyla tüm protokolün etkinliklerde olduğunu söyleyen güvenlik şubesi ekipleri randevu alarak görüşme talep etmelerinin daha doğru olacağını söyledi.



Güvenlik Şubesi ekipleri, köy halkını uzun süre ikna etmeye çalıştı. Köy sakinleri, özellikle çocuk ve yaşlıların mağdur olduklarını köye otobüs girmemesi nedeniyle km.'lerce yol yürümek zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Bir yetkili ile görüşmeden gitmemekte kararlı olan köy halkı gerekirse valilik önünde yatacaklarını söyledi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Emniyet güçlerinin çözüm noktasının valilik olmadığı bakanlıktan gelecek yazının beklendiğini iletmesine karşın gitmemekte ısrarcı olan köy halkı yaklaşık 1 saat bekledi. Uzun bekleyişin ardından bir sonuç alamayan köy halkı, otobüslerin gelmemesi halinde eylemlerine yarında devam edeceklerini belirterek olaysız bir şekilde ayrıldı.

Haber: S. KAŞKIR