Geçtiğimiz aylada Hayvan Pazarının kapanmasına neden olan şap hastalığı tam Düzce’den gitti derken tekrar geri geldi. Kadıoğlu köyünde 10 büyük baş hayvanda şap hastalığı görüldüğü öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Hakkari’den geldiği öğrenilen ve Sakarya’ya götürülen 30 büyük baş hayvanın 10 tanesi Düzce’de indirildi ve Merkeze bağlı Kadıoğlu Köyü’ne getirildi.

Hayvanlarda İran Şapı diye tabir edilen şap çeşidinin olduğu bulgularına rastlandı. Kadıoğlu Köyü’nü ve yakınında bulunan Esenli ve Çalılık Köylerini karantina altına alan Tarım İl Müdürlüğü ekipleri özellikle Kadıoğlu Köyü’nde hayvanların ahırlardan bile dışarı çıkmasını yasakladı.

Jandarma ekipleri de köyde tedbir alırken herhangi bir olumsuzluğa karşın hazır kıta bekliyorlar. Yaklaşık 4 gündür şap tehlikesinin yaşandığı köyde Tarım İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler denetimlerini aralıksız devam ettirirken, vatandaşlara da herhangi bir olumsuz durumda kendilerine haber vermelerini istiyor.

Hayvanların ahırlarından dışarı çıkmasının yasak olduğu köyde ıslahı yapılan meralar bomboş. Vatandaşlar hayvanlarını ahırlarında besliyorlar.

Haber; R. BAL