Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Erol Tayhan, “3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü unutmadı. Yayımladıkları mesajlarda, basının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çektiler.
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kutlama mesajında, “İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri bizlere ulaştıran ve görevlerini büyük bir hassasiyetle sürdüren tüm basın mensubu meslektaşlarımın, “Dünya Basın Özgürlüğü Günü”nü kutluyor, nice başarılı yıllar temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

“Basının önemi yadsınamaz”
Toplumların gelişmesinde basının önemine vurgu yapan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  mesajında “Toplumların gelişmesinde basının önemi yadsınamaz. Bugün, basının görevi sadece ‘haber-alma-verme’ görevinin çok üstündedir. Teknolojinin de yaygınlaştığı günümüzde basın aynı zamanda bilgilenme aracıdır. Toplum, basın sayesinde haber alma ihtiyacını gidermektedir. Görevlerini büyük bir emek ve hassasiyetle yerine getiren basın mensuplarımızın, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"  

“Önemli görev ifa ediyorlar”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Keskin, “Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazı, vazgeçilmezidir. En zor şartlar altında kamuoyunun haber alma özgürlüğünün sembolü ve tek temsilcisi olan basın mensuplarımız kutsal bir görevi ifa etmektedir. Farklı görüşlerin dile getirilmesi, toplumun aydınlatılması ve sorunların ortaya konularak çözümüne kavuşması gibi önemli bir görevi yerine getiren basın mensuplarımızın 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerinde bulundu.

“Basını hür olmayan bir ülkede toplumun özgür olduğundan söz edilebilir mi!”
Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeni ile yayımladığı mesajda, "Özgürlüğün ve özgür toplumun teminatı özgür basındır." ifadesi kullanıldı. Tayhan açıklamasında şunları kaydetti: " Türkiye'nin de dahil olduğu bir çok ülkede basın özgürlüğünü kısıtlayan engellemeler devam etmesi düşündürücüdür. Türkiye basın özgürlüğü sıralamasında iç açıcı olmayan ülkeler kategorisinden bir türlü kurtulamıyor. Dünyada basın özgürlüğü sıralamasını araştıran Freedom House'nin son raporunda 'basını özgür olmayan ülkeler' seviyesine inen ülkemizde mevcut tablo maalesef iç açıcı değildir. Basını hür olmayan bir ülkede toplumun özgür olduğundan söz edilebilir mi! Basın özgürlüğünün derecesi, bir ülkenin dünyadaki saygınlığı ve itibarı ile de doğru orantılıdır. Ülkemizde bağımsız medya ve basın özgürlüğü mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdürüleceğine olan inancımız tamdır. Bu duygularla, bağımsız ve bağlantısız basın özgürlüğü mücadelesini kararlılıkla sürdüren değerli basın çalışanlarımıza olan güvenimizi bir kez daha yeniliyor. Bu konuda özveriyle mücadele eden, çalışan ve çabalayan tüm meslektaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum.”