Bugün, tüm Türkiye'de 30 Ağustos Zaferi'nin büyük gururu ve sevinci yaşanıyor. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle kutlama mesajlarında ve konuşmalarda milletin birliğine ve bağımsızlığına karşı yapılan hain saldırılar karşısında dün olduğu gibi bugün de dimdik durduğu ve atalarının emanetine sahip çıktığı vurgulanıyor.

Bu yıl 94.'sü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Düzce'de Anıtpark'ta düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı. Sabah saatlerinde Düzce'ye gelerek görevine başlayan Yeni Vali Mustafa Taşkesen'in de ayağının tozuyla katıldığı çelenk sunma törenine Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Göztaş, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, kamu kurum müdürleri, İl Genel Meclis Başkanı ve üyeleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Partiler de çelenk sundu

Törende Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Ardından tören çerçevesinde bu yıl siyasi partiler de çelenklerini sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayrağımız göndere çekildi.

Buradaki törenin ardından program valilik makamında devam etti. Vali Mustafa Taşkesen, Garnizon Komutanı Bilal Güvenir ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 30 Ağustos Zaferi'nin 94. yıldönümü nedeniyle valilik makamında tebrikleri kabul etti.

Makamdaki tebrik kabulleri sonrası, 30 Ağustos Zafer Bayramı programı Şehitlik'te devam etti. İl Müftüsü Selami Emen'in şehitler için yaptığı dua sonrası şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.


Demokrasi şehidimize mezarı başında dua

Buradaki programın ardından protokol üyeleri Düzce'deki şehit ailelerine ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında görevli olduğu Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit düşen Düzceli Şehit 4. Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Baysan'ın Beyköy'e bağlı Çalıcuma Köyü'ndeki mezarı ziyaret edildi. Şehidimize mezarı başında İl Müftü Emen eşliğinde dua edildi. Vali Mustafa Taşkesen şehidimizin anne ve babasına başsağlığı dilerken, vatanı canları pahasına koruyan ve bu uğurda şehit olan güvenlik güçlerimizin ülke için değerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Vali Taşkesen eşliğindeki protokol üyeleri, daha sonra Diyarbakır’ın Silvan Barajı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Yığılcalı Astsubay Çavuş Metin Uysal’ın ilçeye bağlı Doğanlar Köyü'ndeki baba ocağına gitmek üzere yola çıktı.





“Şehadet Belgesi” verdi

Vali Taşkesen eşliğindeki protokol üyeleri, daha sonra Diyarbakır’ın Silvan Barajı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Yığılcalı Astsubay Çavuş Metin Uysal’ın ilçeye bağlı Doğanlar Köyü'ndeki baba ocağına gitmek üzere yola çıktı. Burada da şehidin mezarı ziyaret edilerek başında dua okundu. Vali Taşkesen, başsağlığı dilediği şehit Astsubay Çavuş Metin Uysal’ın babası İslam Uysal’a “Şehadet Belgesi” verdi.



Haber: C. ÜSTÜNER