Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde gerçekleştirilen kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığı tarih 30 Ağusots Zafer Bayramı'nın 88. yıl dönümü. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kutlama programları Anıtpark'ta Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Düzce Milletvekilleri Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu'nun da hazır bulunduğu törenlere Vali Vasip Şahin, Vali yardımcıları İl Jandarma Garnizon Komutanı Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Baro Başkanı Av. Ali Dilber askeri ve mülki erkan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldılar. Atatürk anıtına Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Rektör ve Baro başkanının çelenklerinin sunmasından sonra diğer kamu kurumları ve özel sektör ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticeleri çelenkler daha önceden sunulduğu için tek tek davet edilerek selamlama ve sagı duruşunda bulundular. Anıtparkdaki ötren Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi. Program daha sonra Askeri Gazino Müdürlüğü bahçesinde tebrik töreniyle devam etti. Vali, Garinizon Komutanı ve Belediye Başkanı tebrikleri kabul ettiler.

Saat 11.00'da İstanbul Caddesi Anıtpark mevkiinde düzenlenen kutlama törenini yine prototolün tamamı katıldı. Saygı Duruşu İstiklal Marşının okunması ve Vali Vasip Şahin, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Yazıcı ve Belediye Başkanı İsmail Bayram törene katılanların bayramlarını kutladılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türk Silahlı Kuvvetleri adına Binbaşı Ferruh Aslan yaptı. Aslan, Başkomutanlık Meydan Savaşı'na gelinen sürecin kısa bir panoramasını çizerken, ülkemizi tehdit edecek her türlü tehlikeye karşı aynı kararlılık içinde olacakları mesajını da verdi. Binbaşı Arslan konuşmasında Türk silahlı kuvvetleri; Türkiye'nin temel niteliklerine yürekten bağlılığı, özgün disiplini, köklü gelenekleri itidali ve kararlı yaklaşımı güçlü temsili ve modern yapısı ile bir taraftan ülkemizdeki huzur ve istikrarın sürdürülmesine bir taraftan da bölgesel üstünlüğümüzün idamesine ve ulusal menfaatlerimizin korunmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu ve uğurlu olsun dedi.

30 Aağustos Zafer Bayramı'nı en güzel şekilde anlatan "Anadolu" adlı şiiri Düzce Anadolu Lisesi öğrencilerinden Lica Sezgin okudu. Kutlama töreni Belediye Bandosu eşliğinde bayrak flama grubu ve askerlerin tören geçişi ile son buldu. Tören geçişi sırasında alanda toplanan vatandaşlar hem bayrak flama grubunu hemde askerlerin geçişi sırasında alkışlarıyla bayramlarını kutladılar.

21105

Haber; H. KAYA