Son zamanlarda Düzce Üniversitesi öğrencileri tarafından sıkça gündeme getirilmeye başlanan üniversitenin ulaşım sıkıntısı ile ilgili konuşan Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, “Taşımacılığı sadece Konuralp Belediyesi yapmıyor. Sıkıntının 3-4 tane öğrenciyi mağdur ettiği noktasında durumun böyle olduğunu ifade ettiler. 3-4 kişi için de taşımacılık yapamazsınız.” Dedi.
“SÖYLEMLERE KENDİ AÇIMIZDAN İTİBAR ETMİYORUZ”
 “Bu konu ile ilgili öğrencilerin veya kamuoyunun bizlere karşı olumsuz etkileri var gözüküyor ama o söylemlere kendi açımızdan itibar etmiyoruz. Biz üniversiteden gelen talebi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.  Biz bu taşımacılıkla ilgili zaten üniversite ile beraber hareket ediyoruz. Ama burada taşımacılığı sadece Konuralp Belediyesi yapmıyor. Tek başlılık gözükmediği için ufak tefek aksaklıklar çıktığı zaman sanki her şey aksak gidiyor gibi öğrenciler tarafından üniversiteye ya da kamuoyuna yanlış bilgi veriliyor diye düşünüyorum. Öğrenciler gelsinler bize nerede ne sıkıntıları var görelim yaşayalım bilelim çözüm noktasında ne yapılması gerekiyorsa yapalım. Bizim normal güzergahımızda bir sıkıntı görünmüyor ama öğrencilerin değişik saatlerde okula gittikleri için zannediyorum oralarda sıkıntılar meydana geliyor. Öğrenciler bize gelsinler bu sıkıntıyı nasıl çözeriz diye söylesinler. Biz o zaman sıkıntıyı çözmezsek öğrencilerin konuşmaları haklı olur.”
“3-4 KİŞİ İÇİN DE TAŞIMACILIK YAPAMAZSINIZ”
Ama bize söylemlerin dışında bir öğrenci grubu gelip sıkıntıyı aktarmak için kimse gelmedi. Sıkıntının 3-4 tane öğrenciyi mağdur ettiği noktasında durumun böyle olduğunu ifade ettiler. 3-4 kişi için de taşımacılık yapamazsınız. Ama kamuoyuna 3-4 kişi değil de kalabalık bir öğrenci topluluğunun mağdur edildiği noktasında bilgi veriliyor. Bu söylemlerle de bizi biraz komu oyunda zor duruma sokuyorlar. Öğrencilerin ifade ettiği gibi bir aksaklık gözükmüyor.”
“DÜZCE BELEDİYESİ SICAK BAKMADI”
Düzce Belediyesi ve Konuralp Belediyesi’nin kartlı uygulamaya geçmesinin ardından şirketin aynı olmasından dolayı kart uygulamasını birleştirmeye Düzce Belediyesi’ne teklif ettiklerini ifade eden Başkan Ercan, “Bu konuya Düzce Belediyesi sıcak bakmadı.” Dedi.

“Öğrencilerin duyarsız olduklarını düşünüyorum. Biz öğrencilere indirimli kart veriyoruz. Ama bizim girdilere baktığımız zaman öğrencilerin indirimli karta pek rağbet göstermediği görülüyor. Biz Düzce Belediyesi’ne firmamız aynı olduğu için kartların ortak kullanılması noktasında teklif getirdik. Bu konuya Düzce Belediyesi sıcak bakmadı. Öğrencilerin kart noktasında bir mağduriyetleri olabilir. Ama öğrenciler bu konuda da duyarlı olmadıkları için yine sıkıntı. Bu konuyu kalabalık bir grupla bize Düzce Belediyesi’ne bu konuyu iletseler çözülemeyecek bir şey yok. Mağduriyet birazda kendilerinden kaynaklanıyor.”

Haber; R. BAL