Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yürüttüğü ve 81 ilin vali eşlerinin koordinesinde Türkiye genelinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri Projesi'nde Düzce 18 basamak geriledi.

Vali Adnan Yılmaz’ın her programda yetiştirme yurtlarında ve sevgi evlerinde kalan çocukların aile sıcaklığını yaşaması için tüm Düzceliler'i destek vermeye davet ettiği Gönül Elçileri Projesi, toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildi. 

Koruyucu Aile, Kaliteli Yaşlanma ve Kuşaklar Arası Uyum, Engelli Hizmetlerine Erişim, Aile ve Yoksulluk ile Kadın ve Güçlenme aşamalarından oluşan projede daha önce 81 il arasından kendisine 15 sırada yer bulan Düzce, son açıklanan rakamlara göre 189 gönüllü sayısı ile 33. sırada yerini alıyor. Komşu illerimizden Bolu ise geçtiğimiz günlerde bizden alt sıralardayken bugün 372 gönüllü sayısı ile 19. sırada, Kocaeli ise 125 gönüllü sayısıyla 40. sırada yer aldı.

Haber: S. YANAR