YÖK'ün 4 Şubat 2010'da Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saymasının ardından, Sağlık Bakanlığı da bir yazıyla taşra teşkilatlarını bilgilendirerek, gerekli işlemlerin 4 Şubat itibariyle yapılmasını istedi.
Türk Sağlık-Sen tarafından yapılan açıklamada, taşra teşkilatlarının düzenlemesinin ardından çalışanların maaşlarındaki kayıpların sona ereceği müjdesini verdi. Sendika, yaklaşık 35 bin sağlıkçının maaşı ve döner sermayeden alacağı payın yükseleceğini belirterek, geçen süre içinde bu bölümden mezun olan sağlık çalışanlarının maaşlarında 200-300 TL kayıp yaşadıklarını bildirdi.
"YÖK'ün kararı 35 bine yakın sağlıkçıyı mağdur etmişti. Bakanlığın yazısının ardından taşra teşkilatları bir an önce düzenlemeyi yaparak çalışanların mağduriyetlerine son vermelidirler.
Yazıda 04 Şubat 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere işlem yapılması gerektiği belirtilmiştir. Yani Sağlık Bakanlığı 04 Şubat 2010'dan tarihinden sonrası için üst öğrenim olarak kabul ederek ödeme yapacaktır."
YÖK'ün 4 Kasım 2009'da Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını sağlıkla ilgili bir üst öğrenim saymadığını, bu kararından 4 Şubat 2010'da döndüğü bu durumda 3 aylık bir kayıp yaşandığına dikkat çekilerek, türk sağlık-sen tarafından isteyen her üye için bu konuda bireysel dava açacaklarını da bildirdi.