Düzce'deki esnaflara sağlanan kredi konusunda açıklamalarda bulunan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, düzenlediği basın toplantısı ile Düzceli esnafa sağlanan 35 YTL'lik kredi limitinin 50 bin YTL'ye çıktığını söyledi. Taşlı, Düzce esnafı için önemli bir konu olan kredi limitinin 50 bin YTL'ye yükseltilmesi ile ilgili olarak “Türkiye genelinde bin 100'e yakın Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi var. Düzce ve ilçelerinde de bu kooperatiften mevcut. Türkiye genelinde bulunan 1100 kooperatif arasında yapılan çalışmalar neticesinde Halk Bankası ve Merkez Birliğimizin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada bir kriter getirildi. Bu kriterler neticesinde de Türkiye'de 73 tane Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifinin limiti 50 bin YTL'ye yükseltildi. Bu 73 il arasında Düzce'de 46. sırada yer alıyor. 50 bin YTL'lik üst limitle üyelerimize kredi sağlayacağız”dedi..

Bunun sevindirici bir olay olduğunu kaydeden Taşlı “Bu krediyi almanın bazı şartları var. Halk Bankası ve Merkez Birliğinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucunda belirlenen kriterler ve formüller geliştirildi. Bu formüller içerisinde takip oranı %20'nin altına düşen kooperatiflerin ve mevcut durumları dağıttıkları kredilerin geri dönüşümleri kıyaslandığında oluşan rakam %20'nin altında olduğu takdirde 50 bin YTL kredi kullanabilir.” şeklinde konuştu.

Ertan Taşlı 2006 yılından bu yana Düzce esnafından 696 kişiye kredi verme imkanı bulduklarını bugün verilen kredi rakamlarının ise 11 milyon 515 bin YTL olduğunu söyledi. Bu paranın 6 milyonu nun geri döndügünü geriye dönmeyen 5.5 milyonun ise henüz vadesi gelmemiş olduğunu da vurgulayan Taşlı, “ KOSKEM, Sanayi Bakanlığı'nın ve aynı zamanda Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kooperatifinin ortaklaşa yürüttüğü faizsiz kredi olayının bizimle bir ilgili yok. Bu kredi imkanından imalatçı üyeler faydalanıyor” ifadelerine yer verdi.