Dernek Yönetim kurulu adına açıklama yapan Sadık Durmuş, Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde yakılmak ve dumanla boğulmak suretiyle katledilen 37 aydın, yazar ve diğer yoldaşlarımızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz.” dedi.

Durmuş açıklamasına şöyle devam etti: Bugün Gezi Parkıyla başlayan halk direnişine polis şiddeti, antidemokratik, otoriter ve gerici zihniyet, bundan tam 20 yıl önce Sivas'ta Madımak Otelinde 37 ilerici, aydın, yurtseveri yakarak katletmiştir.
Bugün tüm bu katliamların ardındaki gerçekler ortaya çıkarılmadığı gibi Sivas Katliamının failleri de zaman aşımı kararıyla devlet eliyle kurtarılmıştır. Cezalandırılmamaları bir yana, ülkeyi faşizmin karanlığıyla kuşatanlar ve Sivas'ta olduğu gibi birçok katliamın bizatihi sorumluları olanlar makamlar ve payeler verilerek ödüllendirilmiş, failler “kahraman” olarak ilan edilmiştir.
Unutulmasın ki insanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır!
20 Yıldır Kaybettiklerimizin acısı yüreklerimiz yakarken, Sivas Katliamının sanıkları hala dışarıda elini kolunu sallayarak gezmekteler.
Kirli ve karanlık tarihin parçalarından birisi olan Sivas Katliamı’nın hesabı sorulmadan, gerçek sorumluları ortaya çıkarılıp yargılanmadan, bu dava bizim gönlümüzde asla kapanmayacaktır.