Sadece 5 metrekare olan dükkanında yıllardır baba mesleğini sürdürüyor... 25 yaşında iken ayakkabı tamirciliğini öğrenmeye başlayan Akçakocalı Ömer Faruk Solak, babasından miras kaldığını ifade ettiği 5 metrekarelik dükkanında ailesinin geçimini sağlıyor.

3 çocuğu da üniversiteyi kazandı
Bugün 62 yaşında olan ayakkabı tamircisi Ömer Faruk Solak, bu meslekten kazandığı parayla 3 çocuğunu büyüttüğünü belirterek, "Çocuklarımdan biri öğretmenlik yapıyor, diğeri öğretmenlik ataması bekliyor. En küçük çocuğum ise eğitim fakültesine devam ediyor. Çok şükür çocuklarımın istikbalini sağladım." dedi.

"Bu meslek bana baba mirası..."
Babasının 'Bu işi birlikte yapalım.' demesi üzerine mesleğe başladığını anlatan esnaf Ömer Faruk Solak, "1980 yılında babamın yanında çırak olarak çalışmaya başlayarak, ayakkabılarla tanıştım. Bu meslek bana baba mirası." şeklinde konuştu.

"Çok para kazanmadım, parasız da kalmadım"
Baba mesleğinden çok para kazanmadığını ancak parasız da kalmadığını söyleyen Solak, "40 senedir hiç parasız kalmadım. Halimden memnunum. 3 çocuğumu ayakkabı tamirciliği ile büyüttüm. Çok kazanmayız ama devamlı kazanırız. Allah'a şükür kazandığım ama bana yetiyor." diye konuştu.

"Mesleğe saygı duyulmalı"
Mesleğe saygı duymanın önemine vurgu yapan yılların esnafı Ömer Faruk Solak, şöyle devam etti: "Mesleğimize duyduğumuz saygı, kanaatkar olmamızdan kaynaklanıyor. Meslekte utanma olmaz, birinci kural bu. Bir mesleği seviyorsan yapacaksın, sevmiyorsan yapmayacaksın."