Ankara’dan 'Kardeşliğe Evet Yürüyüşü' başlatan iki genç etkinliklerinin 37.gününde Düzce'ye geldi. Serüven Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişimi akşamında gazi olan Salim Gören ile Derneğin Başkan Yardımcısı Fatih Sarıkaya Ankara'dan başladıkları yürüyüşleri yine Ankara'da sonlandıracak.

Ankara’dan geçen 22 Şubat'ta yürüyüşe başlayan Gören ve Sarıkaya, 1071 kilometrelik yürüyüş için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden yola çıktı. 10 ili kapsayan yürüyüş süresince yüzlerce kilometreyi aşan iki genç Eskişehir, Bilecik, Bursa, Yalova ve Osmangazi Köprüsü'nden geçti. İkili, daha sonra İstanbul ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de geçerek İzmit, Sakarya illerinin ardından Düzce'ye ulaştı.

Kardeşliğe dikkat çekmek için yürüdüklerini söyleyen, Gören, "Şehir içi ve şehir dışı dahil bisiklet ya da bir benzeri motorlu ya da motorsuz araç kullanmadık. Kullanmamaya da yeminliyiz. 8 Nisan'da Kahramankazan'da olmayı planlıyoruz. Orada da 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaşadığımız gibi şehit yakınları ve gazilerimizle buluşacağız. Referandumdan 5 gün öncesinde de başladığımız yer olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde FETÖ'ye ait asker kılıklı teröristlerin bomba bıraktığı yerde tüm şehitlerimiz anısına karanfil bırakarak bu eylemimizi sonlandıracağız. 'Kardeşlik ve kardeşliğe evet' dedik. 'Evet' ya da 'hayır' bir referandum sürecindeyiz. Asla ve asla hangi düşünceden olursak olalım kardeşliğimize bir gölge düşürülmemesi gerektiğini vurguluyoruz" dedi.

İki arkadaş açıklamanın ardından Bolu'ya doğru yürüyüşlerine devam etti.