Düzce İl Müftüsü Hüseyin Can, yurt genelinde olduğu gibi Düzce’de de hayata geçirilen 'Cami ve Gençlik' projesi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Projede istenen sonucun alınabilmesi için 3 unsura dikkat etiklerini belirten Can şunları dile getirdi:
'Gençlik merkezlerinin yerleri saptanırken üç hussusa bakıyoruz. Birincisi merkezler cami bahçesinde olacak. İkincisi imam arkadaşlar gençlerle ilgilenebilecek görevliler olacak. Üçüncüsü de genç potansiyel olacak. Aksi halde projenin bir anlamı kalmaz.'
Gençlik merkezlerinin tadilatlarının Düzce Valiliği tarafından yapıldığını ve toplam masrafının 700-800 bin lira civarında olduğunu vurgulayan Can, iç donanımlarının da müftülük tarafından karşılandığını söyledi.
Can, gençlik merkezlerinin iç donanımları ile ilgili şu bilgileri verdi:
'Okuma salonu, kütüphane, çay ocağı, bilardo masası, satranç, masa tenisi gibi aktivite alanları var. Başka türlü bir gencin sabahtan akşama kadar kitap okumasını bekleyemeyiz. Bu sayede gençlerimizi 'bataklık' tabir edilen yerlerden uzak tutmuş olacağız. 38 yıldır bu meslekteyim. Ve en büyük hayalim bu projeydi.' Gençlik merkezlerinin haftanın belli günlerinde kız öğrencilerin kullanımına açılacağını ifade eden Can, 'İlçelerde de 10 noktada gençlik merkezi açılacak. Bunun için ilçe müftülerimizle işbirliği halindeyiz.'  
Can, projenin en büyük destekçisinin Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı olduğunu sözlerine ekleyerek, 'Kendisine teşekkür ediyoruz. En büyük destekçimiz oldu.' şeklinde konuştu. 


HABER: S.AYAN

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ