Milli Savunma Bakanlığından (MSB), Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı bildirildi.

Millî Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında dün teröristlerle çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmada 4 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, 4 şehitten 2'sinin yaralı olarak kaldırıldıkları hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Teröristlerin hava harekatı ve bölgedeki ateş destek vasıtaları ile yoğun ateş altına alındığı aktarılan açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Taziye mesajları

Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 4 askerimiz için taziye mesajları yayımlandı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Irak sınırında devam eden terör operasyonunda şehit olan 4 kahraman askerimiz; Piyade Söz. Er Erhan Çiyapul, Piyade Söz. Er Murat Şahin, Er Şevket Çetin ve Piyade Söz. Er Yener Kırıkçı’ya Allah’tan rahmet, aziz milletimize ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Aynı operasyonda yaralanarak tedavi altına alınan 6 askerimize de acil şifalar diliyorum."


Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün başsağlığı mesajı şu şekilde: "Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlar kapsamında, 19 Nisan 2019 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada; 4 kahraman Mehmetçiğimizin şehit olmasının, 6 kahraman askerimizin yaralanmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Düzce Üniversitesi olarak; ülkemizin ve milletimizin bekası ve huzuru için kendilerini feda eden, kahraman şehitlerimize Allah’tan (C.C.) rahmet, kederli ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.


AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin ise ''Türkiye-Irak sınır hattında devam eden hain terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa dileriz.'' ifadelerini kullandı.