Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan binlerce öğrenci için cumadan itibaren yarıyıl tatili start alacak. 15 günlük yarıyıl tatilini başka şehirlerde geçirmek isteyenler biletlerini şimdiden almaya başladı. Düzce’de özellikle tatil günlerinde yoğunluğun had safhaya ulaştığı Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yıllardır yaşanan ve artık alışılagelmiş sıkıntılar baş göstermeye başlayınca gözler yapımı devam eden Darıcı Mahallesi’ndeki terminale çevriliyor.



KELEŞ ŞUBAT DEMİŞTİ!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in açılış için işaret ettiği Şubat ayına girmeye sayılı gün kalırken, Darıcı Mahallesi’ndeki terminal inşaatının son durumuna bakıldığında vaat edilen tarihle bitiş tarihinin tutması zor gözüküyor. 2014 yılında dönemin Belediye Başkanı İsmail Bayram tarafından Darıcı Mahallesi’nde temeli atılan şehirlerarası otobüs terminali 2 yıldır ağır aksak ilerliyor. Kaba inşaatının devam edem terminalde bugünlerde hava muhalefeti nedeniyle çalışmalara ara verilmiş durumda.

ÇİLİMLİ TERMİNALİ HIZLA YÜKSELDİ

17 yıldır D-100 Karayolu Çoban mevkiinde geçici terminalde hizmet veren Düzce Terminali'nin modern bir binaya kavuşması özlemle beklenirken, ilçeler bir bir yeni terminalleri hizmete sokuyor.  Akçakoca’da hizmete açılan terminalden sonra Çilimli'de de Kasım ayında temeli atan şehirlerarası otobüs terminali inşaatı hızla yükseliyor.


YÜKLENİCİ FİRMALAR AYNI

Düzce terminali ile aynı yüklenici firmanın yaptığı Çilimli terminali 2 ay gibi kısa sürede tamamlanma aşamasına geldi.  Düzce terminali ile yarılan Çilimli terminalin son durumu hakkında bilgi veren Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, şunları kaydetti:

“Terminal ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim hedefimiz mart ayı gibi açmak. Hava şartları süreci etkileyecek ama herhangi bir engelimiz yok. Terminale ulaşım güzergahı ile ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Bağlantı yollarımız hazır. Köy araçlarından çok şehirlerarası yolcu taşıyan firmalar için yapılıyor.  Ama köy taşımacılığı yapanlarda yolcu alıp indirecek.”

ŞUBAT'TA ZOR BİTER

Öte yandan ortalama 4 ay gibi çok kısa bir süre, Çilimli Termalinali'nin bitişine yeterken daha büyük bir proje olmasına karşılık 2 yıl gibi uzun bir zaman diliminde bitirilemeyen Düzce Terminali için geri sayımın ne zaman biteceği merak ediliyor. Son olarak belediyeden gelen 'Şubat'ta açılacak' açıklamasına karşılık henüz kaba inşaatı bile tam olarak bitirilmemiş olan binanın 1 ay içinde hizmete gitmesi çok zor görünüyor. Bir il için olmazsa olmaz, Düzce için ise acil ihtiyaç olan terminali uzun süredir bekleyen vatandaşın, 2 yıl olmasa da birkaç ay daha bekleyeceğine şu halde kesin gözüyle bakılıyor.

HABER;S.KAŞKIR