Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken askeri lojmanlarda intihar ettiği ileri sürülen Albay Kazım Çillioğlu soruşturmasını derinleştirdi.
Habertürk’ün haberine göre, bilirkişi raporları ve tanık ifadeleri doğrultusunda Çillioğlu'nun cinayete kurban gittiği kanaatine varan Başsavcılık, 1993 yılında hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Maliye Bakanı Adnan Kahveci, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın dosyalarını incelenmeye aldı.
Başsavcılık, o dönemde Kürt sorununu çözmek için harekete geçen isimlerin hedef haline geldiği üzerinde duruyor. Soruşturmada, Özal'ın Adnan Kahveci ve Eşref Bitlis'e Kürt sorununun çözümü için rapor hazırlanması yönünde talimat verdiğini, Bitlis'in bir rapor hazırlayarak, Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiğini ancak raporun Köşk'te kaybolduğunu öne sürüyor. Bu konuda tanık ifadelerinin de bulunduğu ifade ediliyor.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmada araştırılan bir diğer iddia ise Çillioğlu'nun askeri lojmanda sorgulanmasının ardından öldürüldüğü, zorla intihar notu yazdırıldığı yönünde.

 

Kaynak:Habertürk