Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen mera ıslah çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Paşakonağı- Bahçeköy, Açma, Yenitaşköprü ve Üçyol Köylerinde bulunan 4 merada ıslah çalışmaların yapılacağı ve bir kısmınında 2012 de açılacağı bildirildi.

Yaklaşık iki yıldır İl Müdürlüğü’nün alet ekipmanı, teknik ve idari personeli ile Düzce İş Kur Müdürlüğü tarafından temin edilen personellerle yürütülen ıslah çalışmalarında; son aşama olan münavebeli otlatma amacı ile ihata, gölgelikler ve sulukların yapımı amacı ile ihaleye çıkılıyor.
Paşakonağı- Bahçeköy, Açma, Yenitaşköprü ve Üçyol köylerine ait 2 bin 590 dekar; dört farklı meranın yer aldığı ihalede sonucunda bu meraların bir kısmının 2012 yılında açılışı yapılacak.

İl Müdürü Ayhan Ünal “Düzce’de mera çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. 28 Temmuz 2011 tarihinde toplam alanı 2 bin 590 dekar olan 4 ayrı meranın ihalesini yapacağız. Biz bu meraları ıslah etmek amacı ile 2 yıldan beri çalışıyoruz. Meraların hayvancılığın gelişmesinde, et süt üretiminin arttırılmasında çok büyük önemi var” dedi.

Haber; S. KAŞKIR