Cuma akşamı Özlem Yavuz'un sunduğu Platform programında Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan'ın yorumlarıyla 2009 yerel seçimlerinden bugüne yapılanlar ve yapılmayanlar konuşuldu. Gçtiğimiz hafta 4 yılını değerlendiren Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın yaptığı çalışmaların yanı sıra 4 yıl önce İsmail Bayram ve diğer belediye başkan adaylarının vaadleri ve bugün gelinen nokta arşiv görüntülerle desteklendi.

2009 Yerel Seçimleri'nden 1 hafta önce Öncü Televizyonu'ndaki programa katılan o dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Düzce Belediye Başkan adayı olan İsmail Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ömer Küçük, Saadet Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Selahattin Aydın, Demokratik Sol Parti Düzce Belediye Başkan adayı Kenan Fırat, Büyük Birlik Partisi Düzce Belediye Başkan adayı İsmail Bayrak, Demokrat Parti Düzce Belediye Başkan adayı Alper Tüfekçi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi Düzce Belediye Başkan adayı Ender Turan'ın açıklamalarına yer verildi.

21 Mart 2009 tarihli programda tek tek söz alan adaylar başkan olmaları halinde yapmayı düşündüğü projelerden bahsetti. Belediye başkan adayları belediyenin imkanlarının tam anlamıyla kullanılmadığını savunurken İSKİ ve işsizlik sorununa dikkat çekmişti.

4 yıl önce Belediye Başkanı İsmail Bayram da programda yaptığı açıklamada Düzce halkının sosyal ihtiyaçlarına yönelik hizmet eksikliğine dikkat çekerken, en önemli projenin de terminal olduğunu dile getirmişti.

Bayram, “Düzce'de yapılması gereken en önemli proje şehirler arası otobüs terminaline kavuşmasıdır. Sadece şehirler arası değil, şehir içinde köylerden gelen akışın bir noktada toplanması adına bu konu önemli. İmar planında yeri bellidir. 50 dönümlük arazi istimlak edilmesi gerekiyor. Hem E-5 hemde otoyolu bağlantı sağlayacak. İnanıyorumki bu terminal Düzceliler trafik yoğunluğunu alacaktır. Bunu önemsiyorum. Şıralık Köprüsü ve Ağa Mahallesi arasındaki köprüleri de master planı olarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Dere boyunca dinlenebilecekleri ve çeşitli aktivitelerin yer alacağı alanlarla besleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR