Vatandaşların belediyeyle olan sorunları bitmek bilmiyor. Özellikle yol sorunu, havaların da yağmurlu gitmesiyle birlikte artarak devam ediyor. Haber merkezimize ulaşan ve yetkililere seslenen Yılmaz Temel, ruhsatlı evi için yol terklerini yaptığını ancak yolu olmadığını iddia ederek şu an yol olarak başkasının arsasından geçtiğini söylüyor. Arsa sahibinin arsayı olası bir telle çevirmesi durumunda Temel'in evine gidebilecek herhangi bir yolu bulunmamakta.

“Yol terklerimi yapıyorum ama yolum yok”

Yılmaz Temel, yolu olmadığı için evine giderken başkasının arsasını kullanmak zorunda kaldığını söyleyerek şunları ekledi: “2012 yılından beri belediyeye dilekçe vererek yol açtırmaya çalışıyorum. Buna rağmen yolum açılmamış durumda. Bu çamurda arabayla geçerek eve gitmeye çalışıyorum. Şu an kullandığım yol da başkasının arsası. Ben burada evimi yaparken 1040 metrekare olan evimin arsasından yol terklerimi yaptım ve 970 metrekareye düştü. Geçen yıl 18 uygulaması yapıyoruz denildi ve 846 metrekareye düştü. Ben bu kadar yol terklerimi yapıyorum ama yolum açılmıyor” diyerek mağduriyetini dile getirdi.

“Ruhsatlı yapıma yol istiyorum; belediye ilgilensin”

Temel ayrıca su faturasına yansıtılan Çevre Temizlik Vergisi'ni (ÇTV) ödemesine rağmen sokakta çöp tenekesi bile olmadığını iddia ederek şu sözlere yer verdi: “Benim yolum yok, çöp tenekem yok ama ÇTV ödüyorum. Yazdığım dilekçelere rağmen yolum açılmıyor. Benim ruhsatlı yapım var bana bu yapı ruhsatı verildi. Ben her kış küçük çocuğumla çamurdan geçerken batıyorum. Biz 2 hane bu yolu kullanıyoruz. Ambulans gelemiyor. Olası bir yangında itfaiye de gelemez. "

Aynı bölgede ikamet eden ve inşaatını tamamlayan Orhan Çotur ise sorunlar yaşadığını söyleyerek şu iddialarda bulundu: “2014 yılında inşaatına başladığım yapım, parasını ödediğim kanalizasyon alt yapısını yapmadıkları için anca bitti. Sürekli atlattılar beni. Çevre düzenlememi yapacağım ama arabalar girip çıkmadığı için yapamıyorum. Belediyenin yapacağı işi ben mi yapacağım? Yol olmadığı için getiremediğim malzemelerimi getirmek için havaların açmasını bekliyorum. Bu arkadaşlar da mağdur. Biz köyde oturuyoruz köyün yolları daha güzel. Bu arsayı kapatırlarsa Yılmaz Bey evine gidemeyecek yolu olmadığı için” diye konuşarak yetkililere seslendi.