Türkiye'yi 1 hafta içerisinde ikinci kez derin bir üzüntüye sevk eden Kayseri'deki terör saldırısının ardından en ince ayrıntısına kadar tüm detaylar inceleniyor. Çarşı iznine çıkan askerlerin bindiği otobüsün hedef alındığı ve 14 erin şehit düştüğü patlamadan yaralı kurtulan askerlerin ifadelerinden yola çıkılarak, titiz bir araştırma yürütülüyor. Bazı askerlerin sivillerin binmesinin yasak olmasına rağmen otobüse kendileri ile birlikte binen bir sivil olduğu ve patlama öncesinden araçtan indiğini söylemesi üzerine bu kişinin kim olduğunun tespit edilmesi için çok yönlü bir çalışma başlatıldı.

Düzceli er Öncü Haber'de o sivilden bahetmişti

Kayseri’de vatani görevini yaparken hain bombalı saldırıda yaralanan Düzceli Er Serdar Çiçekli de Öncü Ana Haber’de o sivile dikkat çekmişti.

Çiçekli, “Nizamiye’den çarşıya çıkıyorduk otobüsümüze bindik, sivil bir vatandaş bizi bekliyordu. Biz otobüse bindik o vatandaş da bizim peşimizden bindi. Erciyes Tıp Fakültesi’nin oraya gelince o durakta indi. Durakta inince araba yanaştı, adam arkasına baktıktan sonra patlama oldu.” demişti.

"Durakta araçtan indi, arkasına bakarak gitti"

Öte yandan Milliyet'te yer alan habere göre; hastanedeki yaralıları ziyaret eden Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a da bir yaralı asker, otobüse binen sivilden bahsetti. Akar'ın patlamadan önce otobüsten inen birini görüp görmediğini sorması üzerine yaralı bir asker, "Sivilin binmesi yasaktı otobüse. En son o bindi. Bir de çantası vardı. Durakta araçtan indi, arkasına bakarak gitti. 40-45 yaşlarında kır saçlı biriydi. Ben onu takip ederken patlama gerçekleşti." dedi.