İpsiz Recep dizisinin çekimleri için Düzce'ye gelen Kadir İnanır, 40. Sanat yılını da Düzce de kutladı. Dizi çekimlerinin ardından Kadir İnanır'ın 40. sanat yılı için biraraya gelen dizi ekibi, program sırasında İnanır'a sürpriz yaparak 40. yıl pastası hazırladı. Yaptıkları pastayı biraraya gelerek İnanır'a veren dizi ekibi, Inanır'ın bu anına alkışlarıyla eşlik etti.

Sanat yılında 40 yaşına ulaşan Kadir İnanır, bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Aslında İpsiz Recep'ten önce kendi köşeme çekilerek sanat hayatımı noktalamayı düşünüyordum. Ama bu diziyle birlikte bu planımı erteledim. Bugünde 40. yılımı kutluyorum. Bu gidişle ölene kadar sanattan kopamayacağım.” şeklinde konuştu.

İnanır'a 40. yılında plaket ve hediyelerde verildi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İnanır'a bir tablo ile Düzce Belediyesi plaketi verdi. Keleş, hediye sunumunda yaptığı açıklamada “Türk sinemasında önemli bir yere sahip olan Kadir Bey'in 40. sanat yılını Düzce de kutlaması bizim için gurur verici. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.