Dar gelirli vatandaşlar için Düzce Merkez Çavuşlar Mahallesi 448 Konut, 1 Ad. Sosyal Tesis, 1 Ad. T3 Tipi Cami ve Şadırvan, 1 Ad. Ticaret Merkezi İnşaatları başladı. Beyciler Mavi Hilal evleri ile çavuşlar mahallesi sınırları içinde bulunan araziye konut ihalesini alan firma tarafından şantiye kurma ve hafriyat çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar kapsamında 448 konut, 1 tane sosyal tesis, 1 tane Cami ve şadırvan, 1 tane ticaret merkezi ile alt yapı ve çevre düzenlemesi yapılacak. İntek İnşaat firmasının 14 milyon 450 bin liraya ihaleyi almasından sonra yer tesliminin yapılmasıyla birlikte sözkonusu alanda şantiye kurma çalışmalarına başladığı ve konutların sözleşme gereği 550 günlük süre içinde bitirileceği bildirildi.
Yoksul vatandaşlar için, 47,65 metrekare, 50,50 metrekare ve 64,71 metrekarelik konutların 100 liradan başlayan taksitler ile satılacağı TOKİ’nin gelen yoğun talep üzerine, 1+ 1 ve 2+ 1 büyüklükteki konutların sayısını ülke geneline yayarak artırmayı amaçladığı öğrenildi.
Yoksul konutları, peşinatsız 280 ay vade ile satılıyor. Taksitler, konutların tesliminden sonra ve 100 liradan başlıyor. Konut almaya hak kazananlar, borçlarını bitirene kadar konutlarını devredemeyecek. Düzce’de depremlerden sonra barınma amaçlı olarak kurulan prefabrikler ve barakalarında bu konutların bitirilmesiyle birlikte tarihe karışması bekleniyor.

Haber; H. KAYA