Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mart’da başlattığı Düzce'nin de içinde bulunduğu 7 ilde fidan dikme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Sayit Kanar, bugün Tem Otoyolu çevresine dikilen fidanları gezdi. Tem Otoyolu’nun 52 km'lik kısmında yapılan ağaçlandırma çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini söyleyen Kanar, 2 Mart’dan bu yana Tem otoyolu kenarlarına 38 bin fidan dikildiğini ve bu sayının yıl sonuna kadar 45 bini geçeceğini söyledi. 45 bin fidanın büyük bir kısmının Çevre Orman Müdürlüğü'nde yetiştirildiğini söyleyen Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Sayit Kanar, dikim ve sulama maliyeti ile 45 bin fidanın maliyeti 400 Bin TL'nin üzerinde olduğunu söyledi. Dikilen fidanların %50'lik kısmının Kaynaşlı İle Bolu Dağı Tüneli Arasında olduğu da öğrenildi.

Kanar, yaptığı konuşmada,”dikilen fidanlar büyüdüğünde Tem Otoyolu’ndan geçen araçların egzoz dumanlarını etkisiz hale getirecek. Dışardan gelecek olan güçlü rüzgarların otobandaki etkisini azaltarak sürücüleri rahatlatacak. En önemlisi de görsel güzelliğin sağlanması olacaktır.” şeklinde konuştu.

Fidan dikiminde çalışan köylü kadınlarında önce eğitime tabii tutulduğu öğrenilirken çalışan kadınlardan Sevilay İnan “Fidan dikmekten çok zevk alıyoruz, aynı zamanda evimize bir gelir sağladığımız için de mutluyuz." şeklinde konuştu.