Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı 2012 yılı nisan ayı toplantısı yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz Başkanlığında yapılan toplantıya Baro Başkanı Ali Dilber, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ile ilgili daire müdürleri ve sivil toplum kurumu temsilcileri katıldı.
Düzce’de 18 hükümlü faydalandı
Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, toplantının gündem maddelerinden olan denetimli serbestlik yasasından Düzce’de faydalanan hükümlü sayısını açıkladı.
Solmaz, “Düzce B Tipi kapalı ceza İnfaz Kurumundan  11 hükümlü ve Akçakoca cezaevinden 7 olmak üzere toplam 18 hükümlü bu yasadan yararlanarak tahliye oldu. Bu insanlarımızın bir kısmı Düzce’den bir kısmı başka vilayetlerden olması nedeniyle 3 gün içerisinde ilgili denetim yer şube müdürlüklerine başvurarak bu yasadan istifade ettiler. Değişik yerlerdeki cezaevlerinde kalan tutumlu ve hükümleri değerlendireceğiz. Bu yasa kapsamında Düzce’ye müracaat eden hükümlü sayısı 47. Bir kişi hariç 46 kişi hakkında denetimli serbestlik ilgili yasal işlemlerini yaptık.  Bunlardan 12 tanesinin Düzce merkezde ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirildi.” dedi.
Olumsuzluk Yansımadı
Solmaz, bu yasa kapsamında farklı kamu kurumlarına yerleştirilen hükümlülerden herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını ifade etti.
Solmaz, “Bu yasa çerçevesinde bizden talep eden ve protokol yapan kamu kurum ve kuruluşlarından bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yansımadı. Şuana kadar sistemin sağlıklı bir şekilde işlediği düşüncesindeyiz. Cezaevindeki hükümlü sayısının azalmasıyla şartlı ya da denetimli hükümlü serbestlik yasasıyla tahliye edilen hükümlerimizin topluma yararlı bir işte çalışması hem kendi kurumumuz hem de çalıştıkları kurum açısından büyük bir fayda sağladığını düşünüyoruz.” diye konuştu.