Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) geleneksel Karadeniz SMMM Odaları Toplantısı Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  

Düzce’nin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinin davetli oda başkanlarına tanıtılması ile başlayan etkinlik Turan Otel’de gerçekleşen toplantı ile devam etti.

46.’si düzenlenen Karadeniz SMMM Odaları Toplantısı öncesi Öncü Haber’e özel değerlendirmelerde bulunan Türkiye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odaları Birliği Genel Sekreteri Yahya Arıkan, şöyle konuştu:
“3-4 ayda bir bu toplantılar gerçekleşiyor. Amaç  Karadenizli  25 odamız var bir araya geliyoruz. Ülke  genelindeki  konuları  tartışıyoruz  mesleğimizin sorunlarını konuşuyoruz  ve ortak bir yol haritası bel ırlıyoruz  temel amacımız bu. Kısacası mesleğim ve Türkiye’nin gündemi çok hızlı hareket  ediyor.   Özellikle son yıllarda büyük bir dönüşüm ve gelişim yaşamaktayız. Bu değişim ve gelişim en çok  yaşayan meslek  gruplarındayız. Yıllar önce e-fatura, e beyanname yoktu. Her geçen gün artan bir eğitim dönüşüm süreci yaşanıyor ve bunun en büyük çilesini Türkiye’de 115 bin mali müşavir ve 5 bin yeminli müşavir çekiyor. Her türlü bilgiyi anında takip eden, müşterisine aktaran ve müşterisine fayda ve değer katan bir meslek camiasıyız. Bizim en büyük hedefimiz, meslek mensuplarımızı bu değişim ve dönüşüm sürecine hazırlamak,  2.’si iş dünyasına fayda ve değer kazandırmak. Türkiye’nin  gelişimine katkı sağlamak en büyük  hedefimiz  arasında yer almakta tabii gündem çok hızlı yürüyor  herkesi  bir beklentisi var.”

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir’in açılış konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda mali müşavir ve muhasebecilerin mesleki sorunları değerlendirildi.