Teşvik süresinin uzatılmasını isteyen 40 ilin sivil toplum kuruluşları tarafından önümüzdeki hafta ankaraya çıkarma yapılacak.
Yeni hafta Düzce için çok önemli gelişmeler bekleniyor. Ankara'nın süre uzatımına sıcak bakmadığı ancak talepler karşısında konuyu yeniden gözden geçirmesi bekleniyor.
Yıl sonunda bitecek olan tevşvik süresinin uzatılması için bu hafta son karar verilecek.
Süre uzayacakmı uzumayacakmı bu soru cevabını hafta içinde bulacak.
Son iki adır Düzce ile birlikte 49 ilin gündeminin birinci maddesiolan teşvik süresinin uzatılması talebi bu illerin sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri tarafından bir kez daha Başbakan'a ve ilgili bakanlara iletilecek.
Aralık ayının başında konuyu Başbakan'a ve Sanayi ve Ticaret Bakanı'na aktaran Düzce Milletvekillerine Bakan üç haftalık bir süre istemiş ve “gerekli çalışmaları yapalım ondan sonra cevap verelim” demişti.
Bakanın verdiği üç haftalık süre doluyor konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı ancak sözkonusu 49 ilde ortak çalışmalar sürdürülüyor.
Geride bıraktığımız hafta Düzce ile birlikte diğer illerdede Ticaret ve Sanayi odalarının öncülüğünde geniş katılımlı toplantılar yapılarak ortak hareket etme kararları alındı ve bu hafta Ankara'ya gidilecek.
49 il sürenin uzatılması için ısrarcı ve en az bir yıl uzamasını istiyorlar aksi halde illerin ekonomisinin çökeceğini işsizler ordusunun yeniden çoğalacağını Düzce ve diğer illerin bu yükün altından kalkmalarının mümkün olamayacağını dile getirecekler.
Edindiğimiz bilgilere göre Ankara bir karar verdi fakat resmi olarak açıklamadı verilen karar her ne olursa olsun illerin milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşlarının yapacağı ankara çıkartması ile sürenin uzatılma ihtimalinin olabileceği öğrenildi.
Sürenin uzayıp uzamayacağı bu hafta içinde kesinlik kazanacak ve kamuyoyu bilgilendirilecek.
Süre uzamazsa illere yatırım yapmak istiyen yatırımcılar yatırımdan vazgeçecek, mevcut yatırımcılar yeni yatırım yapmayacak ve küçülmeye gidecekler bir kısmınında yatırımlarını başka illere kaydıracakları bu nedenle Düzce yeniden bir çıkmazın içine sürüklenecek.
İşten çıkarmalar başlayacak fabrika önlerinde işcilerin eylemleri başlayacak. Sokaklarda her geçen gün işsizler çoğalacak borçlu borcunu ödeyemeyecek esnaf alacağını alamayacak sonunda icralar mahkemeler parçalanan aileler yıkılan yuvalar. İşte tüm bunlar Düzce için büyük bir deprem olacak. Düzce'nin bu depremin altından kalkaması mümkün olamayacak.
Ankara'nın tüm bu olumsuzlukları göz önünde bulundurup ona göre bir değerlendirme yaparak şehirlerin geleceğini aydınlatacak bir karar vermesi bekleniyor.