Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyon’u tarafından  düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi” Ankara’da yapıldı. 1500 yarışmacının katıldığı gösteride 2 bin kümes hayvanı sergilendi.



Ulusal Kümes Hayvanları Gösterisi’ne Düzce’den 6 yarışmacı katıldı. Ördek, Kaz, Tavşan, büyük ve küçük ırk Tavukların sergilendiği yarışmada,  Düzce Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği onur ödülüne layık görüldü.
 



“Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz”
Düzce Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiriciliği Derneği  üyesi Oktay Düzen Öncü Haber mikrofonlarına şunları söyledi : “Bugün burada federasyonumuzun düzenlediği yarışmaya katıldık. Düzce’yi temsilen 6 hayvanımız ile burada ödüle layık görüldük. Bunun için çok mutluyuz. Buradaki yarışmaya katılarak eksikliklerimizi görmüş olduk. Hayvanlarımızın nerelerinde eksiklerimiz var bunları gördük. 2021 yılında yapılacak yarışmaya eksikliklerimizi gidererek katılacağız. Buradaki yarışma Türkiye’nin dört bir yanından insanları buluşturarak kaynaştırıyor. Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz böyle bir organizasyon düzenlediği için.”

Düzce   Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği  başkanı Emrah Deniz şunları dile getirdi.


’’Düzce’den Ankara’daki yarışmaya 6 yarışmacı arkadaşımız katıldı. Toplamda 30 hayvan getirdik. Kendi kategorilerinde hayvanlar Avrupa’dan gelen hakemler tarafından puanlandı. 3 hayvanımız onur ödülü aldı bizleri ve Düzceli arkadaşlarımızı onurlandı. Burada dostluk, arkadaşlık ve kardeşlik bağlarımız çok güçlü. Düzce’de süs hayvanlarına gönül vermiş arkadaşlarımızı da bekliyoruz.
Düzce   Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği başkan yardımcısı Serhat Bıyıklı şunları dile getirdi.


 “ küçük ırk tavuklarla bende bu yarışmaya katılım sağladım. Buradaki eksik yönlerimizi gördük. 2021 yılındaki yarışmaya şahsım ve dernek arkadaşlarım adına sayı ve hayvan adedi olarak daha fazla katılım sağlayacağız. Süs hayvanlarına gönül vermiş tüm arkadaşlarımızı bekliyorum.’’                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  



Son olarak Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı  Özcan Çetin tarafından Tavuk,Kaz Ördek ve Tavşan kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödüller takdim edildi.