Abhazlar, bugün Genel Kurul için toplandı. Düzce'de 17 Haziran 1992 tarihinde kurulan Abhaz Kültür Derneği'nin 16. Olağan Genel Kurulu, Turan Otel'de gerçekleştirildi. 

Genel kurula, İstanbul Abhaz Kültür Derneği Başkanı Hakan Ander, Bolu Abhaz Kültür Derneği Başkanı Burhan Tadik, CHP Düzce Milletvekili Adayı Zafer Teber ve çok sayıda dernek üyesi ile davetli katıldı. Yoklama ve Divan Kurulu'nun seçilmesi ile başlayan genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı İlhan Kıymet, dernek olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler ve yeni dönem hedeflerinden bahsetti. 



Kıymet, 5. dönem için vize aldı
Ardından dernek yönetim, denetleme ve disiplin kurullarının seçimlerine geçildi. Tek adaylı genel kurulda mevcut başkan İlhan Kıymet güven tazeledi. 4 dönemdir derneğin başkanlığını yürüten ve seçim sonucunda 5. döneme merhaba diyen başkan İlhan Kıymet, haber merkezimize yaptığı açıklamada, derneklerinin 2 yılda bir genel kurula gittiğini anımsatarak, bugün 16. genel kurul için bir araya geldiklerini söyledi ve başkanlığa devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm üyelere teşekkür etti.  



Yönetime yetki verildi
Öte yandan genel kurulda, Kazukoğlu Mahallesi'nde bulunan Düzce Abhaz Kültür Derneği’ne ait arsanın üzerine Abhaz Kültürü’nün yaşatılması ve kültürel faaliyetlerin yapılabileceği bir Kültür Merkezi yapılması konusu da görüşüldü. Bunun için projelendirilmelerin yapılması, kaynak bulunulduğunda bu projeler doğrultusunda inşaatların yapılması, kaynak yetersizliğinde kredi kullanılması ve tüm resmi işlemlerin yapılması için yönetim kuruluna yetki verildi.


 
Dayanışma gecesi düzenlenmişti
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Abhaz Kültür Merkezi Projesi'ne yönelik "Bir El de Siz Uzatın" kampanyası başlatan Düzce Abhaz Kültür Derneği, bir dayanışma gecesi düzenlemişti. Gecede toplanan destekle Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerindeki arsa için ihtiyaç duyulan desteği sağlayan yönetim, şimdi derneğe kazandırılan arsa üzerinde kültürlerini yaşatmak ve bu kültürü geniş kitlelere anlatmak amacıyla bir kültür merkezi inşa ettirecek.