Anıtparkta düzenlenen programa Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, Resmi Kurum ve Kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Güven, çevreye karşı insanlarda duyarlılık oluşturmak için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

Güven, “1972 yılında İsveç'te yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla, 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Ülkemizde de bu tarihten itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Çevre Günü'nde, insanlığın geleceğini yakından ilgilendiren çevre konusunda duyarlılık oluşturmak için etkinlikler düzenlenmekte, konunun önemine dikkat çekilmektedir. Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkileyecektir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir.” Dedi.

En güzel kent, köy ve bahçe

Düzce Belediye Bandosunun hazırladığı mini konserin ardından, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün düzenlediği yarışmada En Güzel Kent Ödülü Akçakoca’ya, En Güzel Köy Ödülleri Yeni Taşköprü , Bataklı Çiftlik