Düzce’nin tüm mahallelerinde doğalgaz kullanılması için Düzce belediyesinin de iştirakçisi olduğu Doğalgaz firması DERGAZ tarafından yatırımlar devam ediyor. Alt yapısı tamamlanan Kuyumcu Hacı Ali, Nalbantoğlu, Sallar mahalleleri için Kuyumcu Hacı Ali mahallesinde tören düzenlendi. 5 mahalleye temsili gazın verildiği törende Ağa Mahallesi ve Kazukoğlu Mahallesine gazın ulaştırılması ise en kısa sürede gerçekleşecek.

Temsili gazın verildiği doğalgaz törenine Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı J. Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü, İsmail Hakkı Akyüz başta olmak üzere Düzce protokolü, muhtarlar, STK temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldılar. Törende ilk konuşmayı yapan DERGAZ Müdürü Mustafa Doğan, firma olarak Düzce’deki yatırımlarına 2004 tarihinde başladıklarını ve yüzde 94 seviyelerine geldiklerini belirtti.

Düzce Valisi Ali Fidan da konuşmasında hava kirliliğine karşı alınması gereken tedbirlerden söz etti. Düzce’nin hava kirliliği tehdidi içinde bulunduğunu işaret eden Vali Fidan konuşmasında özetle şu görüşlere yer verdi “ 1994 tarihinde staj için bulunduğum Düzce’de hava kirliliği vardı. Aradan 20 yıl geçti, hala hava kirliliği tehdidi altındayız. İllerin gelişmişlik kriterleri hava kirliliği oranları ile ölçülüyor. Düzce’de hava kirliliğini ortadan kaldırmak için yapıcı ve kalıcı tedbirler zorunludur.’

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de yaptığı konuşmada Düzce’deki hava kirliliğine dikkat çekti. Düzce’nin coğrafi konumu nedeniyle hava kirliliğine açık bir bölge olduğuna değinen Başkan Mehmet Keleş ‘ Düzce’de hava sirkülasyonu olmuyor. Bu nedenle hava kirliliği yoğun ölçüde hissediliyor. Bir de buna kalitesiz kömür eklenince kirlilik artıyor. Bunun için temiz yakıt olarak bilinen doğalgaz kullanımı yaygınlaşmalıdır’ dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve katılımcılar temsili gaz butonuna bastılar.  

Haber:Y.SEVER