Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir bir dizi açılış için bu sabah Düzce'ye geldi. Sağlık alanında yapılan yatırımların toplu açılış töreni dolayısıyla eşiyle birlikte şehre gelen Eldemir, öncelikle Vali Dr. Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret etti. Eldemir, valilik şeref defterini imzalamasının ardından ildeki sağlık yatırımlarıyla ilgili bilgi almak amacıyla düzenlenen brifinge katıldı.
Toplantının ardından ilk açılış için Kalıcı Konutlar'a geçildi. Kalıcı Konutlar Semt Polikliniği, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu açılış törenine Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ümit Yılmaz, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, Cumayeri Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminde şehit olan Emniyet Müdürü Ufuk Baysan’ın annesi Hanife ve Babası Ramazan Baysan, kamu amirleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, konuşmalarla devam etti.


"İnsan ölür, kalır eseri"
İlk olarak kürse gelen isim İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz oldu. Yılmaz, 23 Kasım 2019 Sağlık Yatırımı Toplu Açılış Töreni'ne katılan herkese teşekkür ettiği konuşmasını Ziya Paşa'nın sözü ile bitirdi; "İnsan ölür, kalır eseri"

"Vatana, millete ve Düzce’mize hayırlı olsun"


MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, "Bu yapılan yatırımların vatana, millete ve Düzce’mize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum." dedi.

"9 milyon TL'lik sağlık yatırımının açılışını yapıyoruz"
"Burası çok emek verdiğimiz bir yer." diyen AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, şu ifadeleri kullandı:



"Açılışın burada olması bizi çok mutlu etti. Toplu açılış törenimize tekrardan hoş geldiniz. Bu oluşumda emeği geçen bakanlarım, başkanlarım ve tüm siyasilere çok teşekkür ediyorum. 9 milyon TL'lik sağlık yatırımının açılışını yapıyoruz. Heyecanımızı ve mutluluğumuzu paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum."

"Sağlık Bakanlığı milletinin yanında"


Ardından kürsüye davet edilen Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Sağlık Bakanlığı olarak 5 tane tesisin hizmet noktasında teslimatını yaptıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın bakanım farklı programlar olduğu için katılamadı, sizlere çok selamları var. Sağlık alanında yaptıklarımız dünyada bir çok ülkenin dikkatini çekti, aziz milletimizin teveccühünü kazandı. Halkımız sağlık konusunda mağdur kalmasın, hizmet için uzak mesafeler kat etmek zorunda kalmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Milletimizin bize sağlık konusunda ihtiyacı olmasın, hasta olmasın istiyoruz. Milletimizin bize ihtiyaç duyduğu nokta dada devletimiz tüm imkanlarıyla milletimizin yanında. Helikopteriyle, ambulansıyla, uçak ambulansıyla, gemi ambulansıyla nerede olursa sağlık bakanlığı olarak milletimizin başı dara düştüğünde bilsin ki ülkesi Sağlık Bakanlığı milletinin yanında. Dünyanın neresi olursa uçağımızı gönderir, vatandaşımızı alıp getiririz. Bu imkanların olmasında ve oluşumunda milletimizin payı ve katkısı çok büyüktür. Önümüzdeki günlerde Düzce ilimiz için yapılacak programlar var zamanla hepsi yapılacak. Düzce’nin sağlık konusunda ulaşılamayacak bir sağlık hizmeti olmaması için elimizden geleni yapacağız. Hepinize Allah’a emanet ediyorum sağlıklı kalın."

"Devlet bankalarımızın şubelerinde bu bölgeye getireceğiz"



Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Kalıcı Konutlar'a birçok hizmetin geleceğini müjdelediği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Böylesine önemli günde bakanımızın bizleri yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. Buralar çöplük gibiydi, 3 yıldır devam eden çalışma sonucu bizi bugünlere getirdi. Semt polikliniği haline getirmek ardından Sağlıklı Yaşam Merkezi konsept olarak devreye girdi. Karaca mahallemizin Sağlık Ocağı Arap Çiftliği Mahallesi'ndeki sağlık ocağı merkezi, Kalıcı Konutlar bölgemizdeki aile hekimliği merkezi, 112 merkezi açtık. Belediyenin bazı birimleri Kalıcı Konutlar'a gelecek. Devlet bankalarımızın şubelerinde bu bölgeye getireceğiz. Halkımıza daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız."Konuşmaların ardından dualar eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve katılımcılar açılış sonrası sağlık merkezini gezerek, görevlilerden bilgiler aldı.

Akçakoca'da Lütfiye ve İsmail Baha Horuz Aile Sağlığı Merkezi açıldı
Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, protokol üyeleri ile birlikte ikinci açılış için Akçakoca'ya hareket etti. Hacıyusuflar Mahallesi'nde hizmet verecek olan Lütfiye ve İsmail Baha Horuz Aile Sağlığı Merkezi'nin açılışı da konuşmaların ardından dualarla gerçekleştirildi.Düzce'de açılışı yapılan sağlık tesisleri ise şöyle: "Kalıcı Konutlar Semt Polikliniği ve Sağlıklı Hayat Merkezi, Kalıcı Konutlar 8 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu, Arapçiftliği Mahallesi 5-6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık İstasyonu, Karaca Mahallesi Şehit Ufuk Baysan 2 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi, Akçakoca Hacıyusuflar Mahallesi Lütfiye ve İsmail Baha Horuz 3 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi."