Düzce’nin köylerinde yaşanan su problemi ilgili olarak konuşan AK Parti İl Genel Meclis üyesi Harun Veziroğlu, İl genel Meclisi olarak bir çok çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Düzce’de su probleminin kalmayacağını söyledi.
Susuz Köy İstemiyoruz
 “Biz Ak Parti olarak susuz köy istemiyoruz.”diyen Veziroğlu, “ Bu çerçevede İl Genel Meclisi ve iktidarın bir kanadı olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Düzce’de yıllardır kangren haline gelen Yığılca Dibektaş grup suyu, İstilli, Doğanlı, Kaynaşlı Grup sularını yaptık. Su konusuyla ilgili çok işler yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Düzce’de su problemimizin kalacağını sanmıyorum.”dedi.
Sadece Su Değil Ki
Geçtiğimiz günlerde Düzce Milletvekili Fevai Arslan’ın da açıkladığını mini barajlarla su sorununa köklü bir çözüm üretmek istediklerini söyleyen Veziroğlu, tek önceliğin su olmadığını söyledi.
Veziroğlu,“Düzce 99’da il olmuş. Sadece su problemimiz yok ki. Birinci önceliğimiz su ama bunun yanında kanalizasyona, yola, okula, sağlığa da yatırım yapıyorsunuz. Sadece su değil ki. Tabiî ki su hayat, öncelik.” Diye konuştu.
En Büyük Sonumuz Kaynak Ve Su Kullanımı
Bazı Köylerde vatandaşların hala su saati bağlatmak istemediklerini ifade eden Veziroğlu, “Maalesef suyu kullanmayı beceremiyoruz.”dedi.
Veziroğlu, “En büyük sonumuz kaynak ve su kullanımı. Bizim kaynak problemimiz var. Kaynak bulduktan sonra yatırım için para problemimiz yok. Maalesef suyu kullanmayı da beceremiyoruz. Vatandaşlarımıza saat takın diyoruz. Saat takılmadığı müddetçe dereyi bağlasanız yine yetmez” ifadelerini kullandı.  
İl Özel İdaresi Genel Sekreter Kenan Üstünel’i n son aylarda yapılan toplantılarda görüşülen ve kabul edilen bazı köy yollarının İl özel İdaresi yol ağına alınması taleplerine sinirlenerek ‘yol ağımız oldu 4 bin nasıl hizmet vereceğiz?” sözlerine ilişkin Veziroğlu, Birinci muhatabın il genel meclisi olduğunu söyledi.
Veziroğlu, “Bunun siyasi sorumlusu biziz. Fakat vatandaşın karşısına geçip birebir muhatap olacak olan bizleriz. Biz projemizi yapar, ödeneğimizi koyarız genel sekreterimizde projemizi uygular. Bir köy acilse arkadaşlarımız gider bakar ve gerekliyle yol ağı envanterine alırız.”dedi.
Çöp Sorunu  Bitecek
Çöp ve kanalizasyon sorunu ile ilgili de bilgi veren Veziroğlu, katı atık bertaraf tesisinin 2013 yılı sonunda hizmete gireceğini belirtirken böylece Düzce’nin merkez ve ilçelerinin çöp sorunundan kurtulacağını ifade etti.
Veziroğlu, “İSKİ su havzasında bulunmamız nedeniyle kanalizasyon arıtması sorunu da var. Kanalizasyonu yaptığınız da nereye akıtacaksınız? Çöp sorunu da bitecek. İhalesi yapıldı. Yığılca’nın hecinler mevkiinde yapılacak. 2013 yılı sonunda hem ilçe hem merkez çöp sonundan kurtulur. Bunun yanında kanalizasyon arıtmama tesislerimiz olacak. 3 yere kolektör yapılacak. Bunlar bittikten sonra hızla köylerimizin altyapısını kanalizasyona kavuşturup, atıkları bertaraf edeceğiz.”diye konuştu.

 

Haber; S. KAŞKIR