İl Genel Meclisi’ne Çilek Yetiştiriciliği Projesi ile ilgili bilgi veren Tarım İl müdürü Ayhan Ünal, fındığa alternatif tarım ürünlerini yaygınlaştırma ile ilgili olarak yaptıkları çalışma kapsamında gerçekleştirilen 50 kişilik projeye 250 başvuru olduğunu söyledi.

Ünal, İl Genel Meclisi’ne hitaben yaptığı konuşmada, daha önceden 25 kişilik projeleri verecek üretici bulmakta güçlük çektiklerini, çilek yetiştiriciliği projesinde alınan başvurunun gelinen noktayı gösterdiğini ifade etti.

Ünal, Özel İdare’nin tahsis ettiği 64 bin YTL’lik ödeneğe 27,5 bin YTL vatandaş katkısının sağlanarak yaklaşık 92 bin YTL’lik bir demonstrasyon projesi oluşturduklarını, projede verimi yüksek Frigo fide kullanacaklarını söyledi. Ürünün sis ve geç ilkbahar donlarından zarar görmemesi için alçak tünel sistemi ile koruyacaklarını belirten Ünal, sulamada da damla sulama metodunu yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Üreticiden alının katkı payı ile 200 bin fidenin masrafının karşılanacağını dile getiren Ünal, Özel İdare Katkısının ise Alçak tünel Sistemi ve Damla sulama masraflarının karşılanacağını, proje kapsamında Düzce Merkezde 20, Akçakoca’da 6, diğer ilçelerde ise 4’er adet  500 metrekarelik uygulamaların gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.