Somali’de etkisi her geçen gün artan kuraklığın sebep olduğu açlık krizinin, büyük bir felâkete dönüşmemesi için aralıksız çalışmalarını sürdüren Düzce İnsanı Yardım Derneği ramazan ayı boyunca 49 milyon 240 bin 618 TL yardım toplarken Düzceli hayırseverlerin bu yardım tutarına katkısı 506 bin 102 TL oldu.

Düzce İnsanı Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Kasım düzenlediği basın toplantısı ile düzce halkının yardım kampanyasına ilgisinin yoğun olduğunu söyleyerek yapılan yardımlardan dolayı Düzceli hayırseverlere teşekkür etti.

Düzceli hayırseverlerin çevre illere bakarak daha duyarlı davrandıklarını ifade eden Kasım, ” 25 günlük zaman diliminde insanların ne şekilde yardımda bulunduklarını görünce insanın duygulanmaması mümkün değil. insanların cebindeki son parayı verdiklerini gördük.” Dedi.

Kasım, Etiyopya, Somali ve Kenya’daki partner kuruluşlarla beraber yardımlarına devam edeceklerini ifade ederek daha kalıcı yardımlar yapmayı planladıklarını söyledi.

“ Oradaki insanlarımız daha kalıcı olsunlar diye tarımla ilgili çalışmalarımız olacak. Daha kalıcı olması için Su kanalları açıyoruz, tarım makinaları ve hayvanlar vereceğiz. Afrika’da özellikle Somali’de şuanda İHH olarak 480 kuyu açtık, 260 su kuyusu daha açılacak. Toplam 740 kuyu açmayı planlıyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR