Her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Toplumda okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmeyi, kitap sevgisini artırmayı, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamayı, gerçek bilgiye ulaşmayı, içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi tanımayı ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmeyi hedefleyen ‘Kütüphaneler Haftası’ kutlama programı Düzce İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlendi. Etkinlikte ‘Sıradışı Okurlar’ Belgeselinin gösterimi, ödül töreni ve kitap sergisi açılışı yapıldı.

Etkinlikte konuşan Düzce Valisi Zülkif Dağlı kütüphane ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Düzce Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak, 2023 ve 2071 hedeflerine ilerlemek için nesillerin kitaplarla buluşmanın öneminde değindi. Özcan, kütüphanesi olmayan ilçelere kütüphane kazandırılması çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Kütüphane Müdürü Cemalettin Akçaer, yaptığı konuşmada, halk kütüphanelerinin amacından söz ifade ederek UHF RFID akıllı kütüphane sisteminin bakanlık tarafından temin edileceğini söyledi. Yaptıkları çalışmaları katılımcılara aktaran Akçaer, yıl içerisindeki okuyucu sayısının istatistiklerini dile getirdi.


 

Protokol konuşmalarının ardından kütüphaneden ödünç kitap alıp en çok kitap okuyan ‘yetişkin’ ve ‘çocuk’ kategorilerinde ödüle layık görülen okuyuculara ödülleri takdim edildi.En çok kitap okuyan ‘Çocuk’ kategorisinde 1.sırada 173 kitapla Düzce Doğa Okulları 1.Sınıf öğrencisi Rüzgar Çopur, 2.sırada Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 3.Sınıf öğrencisi 154 kitapla Elif Zehra Benli, 3.Sırada Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 3.Sınıf öğrencisi Yusuf Said Ergin oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı tarafından verildi.  ‘Ortaokul’ kategorisinde ise 71 kitapla 1.sırada yine Düzce Doğa Okulları Ortaokul öğrencisi Sıla Kuşçuoğlu yer alırken 'Yetişkin' kategorisinde en çok kitap okuyanlar ise  1.Sinan Korkmaz 2.Kadir Kasap 3.Evren Kırandi o
larak ödüle layık görüldü.








Ödül töreni sonrası Dağlı tarafından kitap sergisi açıldı.