Düzce Belediyesi ve ÖNDER Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği’nin katkılarıyla oluşturulan "Kuruluşundan Günümüze Düzce İmam Hatip Lisesi " adlı kitabın tanıtımı Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım programına Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr.Mustafa Kaçalin, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Genç, İl Müftüsü Selami Emen, ÖNDER Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Düzce Şube Başkanı İdris Çalışkan, bazı ilçe belediye başkanları, okulda görev yapmış eğitimci ile öğrenim görenler ve vatandaşlar katıldı.



Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan program, okuldan mezun olan öğretmen Kudret Çiçek ve Hasan Çil tarafından hazırlanan kitabın tanıtımıyla sürdü. Çiçek, kitabın tanıtım sunumunu yaptı. İmam Hatip mezunlarının ortak bir imaj oluşturmasını ve bu imajı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Çiçek kitabın birlikte yaşanan geçmişi birlikte hatırlamak için yapıldığını söyledi.

Çiçek’in sunumunun ardından Vali Dağlı, Başkan Keleş, Dernek Başkanı Çalışkan, okulun eski müdürleri, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr.Mustafa Kaçalin ve 20. Dönem Bolu Milletvekili Fethi Görür selamlama konuşmaları yaptı.

Adının okula verilmesi ve okulda müze yapılması istendi

Okulun eski öğretmenlerinden Haydar Kuşçu Vali Dağlı’dan iki ricada bulundu. Düzce İmam Hatip Lisesi'nin Kurucu Müdürü olarak 4 yıl görev yapan Ömer Seyfettin Akdoğan’ın isminin Düzce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne verilerek okulun adının "Ömer Seyfettin Akdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" olmasını teklif etti. Kuşçu ayrıca okulda bir sınıfın müzeye dönüştürülmesi istendi. Vali Dağlı, konuyla ilgili girişimlere yarından itibaren başlayacaklarının sözünü verdi.

Keskin’in duygu dolu anları
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, babasıyla ilgili anılarını paylaşırken duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmakta zorlanan ve gözleri dolan Keskin’e salondan moral alkışı geldi. Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunu olan Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr.Mustafa Kaçalin yazdığı bir şiiri okudu.

Konuşmaların ardından kitapta emeği geçenlere plaket takdim edildi. Tanıtım programı dua ve kitap dağıtımıyla son buldu.