Türkiye'de sayıları 55 bini bulduğu açıklanan ebelerin taleplerine kulak verilmesi için çağrı var. 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, bir kez daha sorunlara parmak bastı ve hükümeti çözüm üretmeye davet etti.

“Sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretilmiyor”

Torba Yasa Tasarısı'nın gündemde olduğu bir zaman diliminde 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nın karşılandığını belirten Bahadır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Torba yasada normal doğumu özendirmek adına anne ve bebeği olası risklere karşı kurumlar tarafından sigortalanacaktır. Doktorlarımızın da zorunlu mali sorumluluk sigortaları vardır. Fakat doğum sırasında anne ve bebeklerde meydana gelen, istenmeyen durumlarla ilgili ne yazık ki birçok ebe arkadaşımız tazminatlarla karşı karşıya kalmakta, mahkemelerde uğraşmaktadırlar. Başta ebelerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanları da mesleki mali sorumluluk sigortası kapsamına alınmalıdır.”

“Karşılığı sorunlar yumağı ile uğraşmak olmamalı”

Ebelerin kendi görev tanımları dışında çalıştırılmaya zorlandığını öne süren Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, “Hükümet ve bakanlık kutlamalar yerine sorunları çözmeli, taleplerini yerine getirmelidir. Yurdun dört bir yanında görev yapan 55 bine yakın ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir. Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftası'nı kutluyor, bu haftanın sorunların çözülmesinde adımların atıldığı bir hafta olmasını temenni ediyoruz.”

Haber:C.ÜSTÜNER