Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne geçici tahsisle verilen eski kaymakamlık lojmanı Toplum Merkezi olarak hazırlandı. Düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları’nın Başkanları ve vatandaşlar ile engeliler katıldı. Törenin önemli misafiri ise Türkiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel’di. Kendisi de bir engelli olan demirel aynı zamanda engelli vatandaşlara dağıtılan 57 tekerlekle sandalyeyi hediye eden kişiydi.
Törende konuşan Vali Vasip Şahin, “Biz hepimiz birer potansiyel engelliyiz ama asıl engel özürlüler ve sakatların ihtiyaçları yok saymak özürlülüktür. 1993 yılında kurulan bu derneğin kuruluşuyla birlikte bedensel zihinsel engelilerin, engellerinin kalkmaya başladığı tarihtir. Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği’nin yaptığı bu büyük hizmet için genel başkanını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Yıllardır Türkiye’nin her yanında bulunan engelilerimize ulaşma çabalarını takdirle karşıladığını vurgulayan Şahin, “Benim Kızılcahaman Kaymakamlığım sırasında da böyle bir tören yapmıştık. 2005 yılında da 105 adet tekerlekli sandalye dağıtımı gerçekleşmişti.” dedi.
Toplum Merkezi konsunuda da açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “Bugün burada sembolik bir açılış yapıyoruz ancak bu çok önemli burası kaymakamlık ve daha sonra valilik lojmanı olarak kullanıldı. Yani devletin namahremiydi. Devlet hem gönlünü hem de namahremini vatandaşlarına açıyor hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Çakır, İl Müdürlüğü olarak ayıplan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerde, bugün gelinen bu noktanın sözün bittiği yer olduğunu belirterek Buranın kendilerine geçici olarak verildiğini fakat kendilerinin bu binayı çok önemsediklerini vurguladı. “Burası bize geçici olarak tahsis edildi, bizler bu kurumu çok önemsedik burada çocuklara, ailelere, gençlere, yaşlılara hemen her kesimden ve yaş grubundan insanımıza İl Müdürlüğü hizmetlerini buradan sunmayı amaçladık." şeklinde konuşan Çakır, "Önümüzde huzurevi ilave binası sevgi evleri gibi hizmet alanlarımızı da kısa süre içinde hizmete sunarak ötekileştirilmişliğin önüne geçeceğiz.” dedi.
Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Demirel ise yaptığı konuşmada tüm katılımcıları duygulandırdı. Küçük yaşta yanlış bir ameliyat sonrasında felç geçirdiğini belirten Demirel, “Engellinin ne demek olduğunu aşık olan engelli bir gence engelli olduğu için kızlarını vermeyen aileyi görünce anladım. Ben yılda 5 bin kişiye iş veriyorum hatta ünlü sinema sanatçısı Ediz Hun da dahil olmak üzere çok sayıda danışmanım var, dernek olarak bugüne kadar 18 bin tekerlekli sandalye dağıtımı yaptık."  dedi. Demirel, Ülkemizde 8 milyon engelliden 250 bin kişinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu ve Düzce bölgesinde 3. kez tekerlekli sandayle dağtımına geldiklerini ve 7 yıldan beri 75 il ve yüzlerce ilçede dağıtım yaptıklarını söyledi. Demirel, "Ben bir iş adamıyım, kazancımı bu yola harcıyorum” dedi. Konuşmaların ardından dernek başkanı Kemal Demirel’e teşekkür plaketini Vali Vasip Şahin verdi. Demirel, “Plaketi benden çok kızım Ece hak ediyor, Türkiye’yi dolaştığım için kendisini çok fazla göremiyorum.” dedi ve ardından ihtiyaç sahiplerine dernek tarafından bağışlanan 57 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine veren Belediye Başkanı İsmail Bayram da engeliler derneğine teşekkür etti. Dağıtımdan sonra Toplum Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Haber; H. KAYA