DÜSİAD’ın 6. Genel kurulu dün akşam gerçekleştirildi. Genel Kurula, Vali Adnan Yılmaz , Milletvekili İbrahim Korkmaz ve protokol üyeleri katıldı.
Vali Adnan Yılmaz, DÜSİAD’ın kendi alanında 310 üyesi ile Düzce’nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu söylerken, etkin bir şekilde hizmetlerini sürdüreceğini belirtti.
“ DÜSİAD, Düzce’nin dünyaya açılan kapısı olarak üzerindeki sorumluluğun bilincinde, bundan böylede yılmadan yorulmadan, gerek Türkiye’ye ve gerekse dünyaya açılan pencere olarak etkin bir biçimde hizmetlerinizi sürdüreceğinizi olan inancım tamdır”
Milletvekili İbrahim Korkmaz Düzceli işadamlarının Düzce Üniversitesinde yetişmiş gençlere eğilmesini doğru bulduğunu ifade etti.
Korkmaz, “ DÜSİAD’ın Düzce için son derece önemli bir kuruluş olduğunu düşünüyorum ve Düzce’ye çok büyük faydalar sağlayacağından eminim. Bizler sizlerin her zaman destekçiniziz” dedi.
Genel Kurulda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram ise, işadamı olmanın ve bu tür derneklerde faaliyet göstermenin de zor olduğunu belirtti.
Bayram, “ Düzce’de DÜSİAD ve MÜSİA çatısı altında tüm sosyal faaliyetlerde sizleri görmek mümkün. Ben dışarıdan gelip yatırım yapan işadamları ve yöneticilerden yetişmiş Düzceli gençlerimize ağırlık vermelerini rica ediyorum. Bizler sanayide de Düzce olarak bir noktaya geleceksek hep dışarıdan gelen yöneticilerle ilerleyemeyiz, bu bizim açımızdan dezavantaja dönüşebilir” şeklinde konuştu.
DÜSİAD’ın 6. Genel Kurulunda konuşmasını yapan Başkan Eyüp Çakır, 2002 yılında 30 kişilik arkadaş gurubu ile yola çıktıklarını belirterek, o günde bu güne önemli ve zorlu yollardan geçerek geldiklerini söyledi.
Çakır, “ DÜSİAD olarak bu güne kadar ilimizdeki büyüklerimizin verdikleri destek, Düzce’mize yatırım yaparak gelen arkadaşlarımızın verdiği destek, Düzce’mizin her kesiminden aldığımız destek ile bu gün kocaman bir aile haline geldik. Desteğini bizden esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. DÜSİAD, Düzce eksenli bir dernek değil, TUSKON ile beraber bizim bundan sonraki oyun alanımız dünyadır. DÜSİAD üyesi olsun olmasın, dünyanın her ülkesinde Düzceli işadamlarımıza rehberlik etmeye hazırız. İlimizin iki tane altın bileziği vardır. Bir tanesi 5084 yasasıdır ve Başbakanımızın ağzından açıklanmıştır. Önümüzdeki günlerde yürürlüğe gireceğini tahmin ediyoruz. İkincisi de, Marmara Kalkınma Bölgesinde I Bölgede yer almamıza rağmen Başbakanımızın da teveccühleri ile I.bölgeden alınıp 4.bölgeye konulmamızdır. OSB işlerinde de 5 bölge avantajını kullanan bir Düzce’nin 2023 vizyonu biraz daha sanayileşmiş olarak görmektir” dedi.
Konuşmaların ardından DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı’nın divan başkanlığını yaptığı DÜSİAD 6.Genel Kuruluna geçildi. Genel Kurul sonucunda üyelerin tamamının oyunu alan Eyüp Çakır tekrar DÜSİAD Başkanı seçildi.
Eyüp Çakır başkanlığındaki DÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu.
Muzaffer Bülbül, Hakan Zengin, Murat Ayyıldız, Burhan Yiğit, Cevdet Tosun, Hasan Küçük, İlhan Celiloğlu, Sinan Aydın, Sinan Kadri Karaman, Murat Güner, Süleyman Beyaz, Okan Eren Kuru, Hasan Kaşık, Cihat Sevdim, Fatih Baydan, İsmail Sayın, Serhat Keskiner, Hayrullah Derviş, Cihan Varol.
Denetim Kurulu Üyeleri : İbrahim Çelik, Abdulkadir Karabacak, Abdulkadir Albayrak, Musa Çengel, Birol Tuncay, Osman Saydam.

Haber: H. İŞCAN