Düzce Belediye Meclisi'nde ulaşım, çevre düzenlemesi ve alt yapı çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan talep edilecek 4 farklı krediyle ilgili gündem maddesi görüşüldü. 

YEYPAŞ A.Ş.’nin otobüs alımı için kullandığı 14 milyon 135 bin TL kredinin belediyeye devredilmesi, iş makinası ve teçhizat alımı ile asfalt malzeme, bazalt kaldırım, doğal taş malzeme ve kilit parke malzemeleriyle yapılacak  hizmetlerin yanı sıra yağmur suyu ve kanalizasyon işi için İller Bankası'ndan talep edilecek kredi gündemiyle ilgili madde mecliste görüşüldü.

Otobüs işletmemiz kar ediyor

YEYPAŞ A.Ş.’nin otobüs alımı için kullandığı 14 milyon 135 TL kredinin belediyeye devredilmesine dair talep hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Keleş, neden böyle bir karar aldıklarını şöyle açıkladı: “Geçmişte otobüs firmaları işi devam ettiremiyordu. Otobüs anahtarlarını belediye başkanının masasına koyacak kadar acil bir durum söz konusuydu. Bu aciliyeti ortadan kaldırmak için şirket aracılığıyla otobüsleri devralmıştık. Hatta vatandaşların zararının bir kısmını belediye olarak üstlenmek zorunda kalmıştık. 15 milyon TL zarar vardı. Şuanda ancak biraz kara geçmeye başladık. Otobüs işletmemiz kar ediyor.”

6 tane lastik tekerli metro alacak

Başkan Keleş, yakın geçmişte Düzce’de ulaşımın kalitesini arttırmak adına belediye bünyesine kazandırılan 34 otobüsün ardından bu kez bir başka ulaşım aracı lastik tekerlekli metroyu Düzce’ye kazandıracaklarını söyledi. Keleş, vaatleri arasında yer alan projeye dair, “Daha önce söz verdiğimiz lastik tekerli metroyu da Düzce’ye kazandıracağız. İstanbul’da bununla ilgili bir hazırlık içerisindeyiz. İlk etapta 3 adet daha sonra adet daha olmak üzere en az 6 adet alacağız.” şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER