Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü 2012 yılına ilişkin almış olduğu kararlar ve yapılan faaliyetleri paylaştı. Toplantıya Vali Adnan Yılmaz ve Protokol katıldı. İş ve Meslek Danışmanı Ömer Güvendi, iş gücünün cinsiyete göre dağılımı, kayıtlı işsizlerin eğitim durumu, eğitim durumuna göre işe yerleştirilenler ve sektöre göre çalışanların dağılımını slayt gösterisi şeklinde anlattı.

10 bin kişi iş arıyor
Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne kayıtlı 10 bin 854 kişinin olduğunu söyleyen Güvendi, yaptıkları işe yerleştirme çalışmalarında 4 bin 34 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirtti. Slayt gösterisiyle yapılan sunumda Güvendi, bütün projeler için 4 milyon 743 bin TL harcandığını ifade etti.
Güvendi, “ Kurulumuzun 2012 yılına ilişkin almış olduğu kararlar sonrasında yapılan faaliyetler ile ilgili bazı bilgileri sizlerle aktaracağım. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzün kayıtlarında 31 aralık 2012 tarihi itibari ile aktif toplam 10 bin 854 kişi iş arayan olarak kayıtlıdır. Yapılan işe yerleştirme çalışmaları ile 4 bin 34 kişi işe yerleştirilmiştir. İşyerlerinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş görenleri yetiştirmek, Dezavantajlı işsizlerin istihdam edebildiklerini arttırmak ve geçici de olsa bir iş vermek amacıyla yapılan çalışmalar ile 62 meslekte 117 değişik proje uygulanmıştır. Bu çalışmalara 2 bin 493 kişi katılmış, 396’sı projelerden çeşitli nedenlerden ayrılmış, bin 408’i programları tamamlayarak belge alamaya hak kazanmış, bunlardan bin 14’ü istihdam edilmiştir. Ayrıca halen 689 kişi programlara devam etmektedir. Devam edenlerden 150’si İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürütülen Toplum Yararına Çalışma programları çerçevesinde 14 haziran 2013 tarihine kadar sigortalı çalıştırılacaktır. Tüm bu projeler için 2012 yılında 4 milyon 743 bin TL harcanmıştır. Aktif işgücü eğitim programları neticesinde açılan kurslarımızın istihdam oranı yüzde 84’tür.” Şeklinde bilgiler verdi.
Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ömer Güvendi’nin yaptığı açıklamalardan sonra İŞKUR Şefi Hasan Ali Subaşı bilgiler verdi.

Haber: S. YANAR