Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası nedeniyle Beyciler Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu’nda etkinlik düzenlendi.
Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenlerinin koordinasyonuyla velilerin katkılarıyla Türkiye’nin 7 bölgesinin yiyecek ve kültürünü tanıtılması amaçlanan etkinliğe miniklerin oyun ve gösterileri ile günün anlam ve önemini anlatan şiirleri renk kattı.
Programa kardeş okullar Körpeşler Anaokulu, Özel Eğitim Anaokulu, Oyna Öğren Anaokulu, Sevgi Anaokulu ve Beyköy Anaokulu öğrencileri ile öğretmenleri ve idarecileri de katılım sağladı.
Etkinlikle ile ilgili konuşan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Hatice Çalışkan, şunları kaydetti:
“Burada Yerli Malı Haftası kutlaması için bir araya geldik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte yedi bölgenin tanıtımını yaptık. Bu program çerçevesinde bizleri yalnız bırakmayan kardeş okullarımızın müdür, öğretmen ve minik yavrularımıza teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
Zübeyde Hanım Anaokulu Öğretmeni Zeynep Dal Zeynel ise Yerli Malı Haftası’nda düzenledikleri bu etkinlikle öğrencilere paylaşmayı öğretmeyi amaçladıklarını belirterek, “Türkiye’mizin 7 bölgesinin yiyecekleri ve kültürüyle tanıtmak istedik.” şeklinde konuştu.