Kültür ve Turizm Bakanlığı, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 2. Düzce Otları ‘TYCHE’ Bereket Festivali tüm hızıyla devam ediyor. İlk gün, Anıtpark’ta Düzce Valisi Ali Fidan tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından bugün de belediye önünden Anıtpark'a kadar bir yürüyüş gerçekleştirildi. Düzce Belediyesi Bando Ekibi eşliğinde yürüyen yüzlerce kadın sokakları şenlendirdi.


Festivale özgü kıyafetlerin renk cümbüşü yarattığı yürüyüş sırasında müziğin ritmiyle yürüyen çocuktan yaşlıya kadar her yaş grubundaki katılımcılar arasında en dikkat çekenler minik öğrenciler oldu. Ellerinde doğanın ve ormanların korunması gerektiğine dikkat çeken pankartla taşıyan öğrenciler, büyüklere önemli mesajlar verdi. Yine dans gösterileri sunacak olan öğrenciler de birbirinden güzel kostümleriyle yürüyüle renk kattı.

Festival kapsamında stantların kurulu olduğu Anıtpark'ta sona eren yürüyüşün ardından dans gösterileri için ekipler sahnedeki yerlerini aldı. Eski yıllarda düğünlerin vazgeçilmezi olan köçeklerin sergilediği dans beğeni topladı. Bazı vatandaşlar davul ve zurnanın ritmi karşısında oynamadan duramadı.

“Bu bir halk hareketidir”

Yarın sona erecek festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, bu yıl 2. kez düzenlenen Düzce Otları Tyche Bereket Festivali'ni bir halk hareketi olarak yorumladı. Dikmen, “Bu halkın festivalidir ve Düzce en iyisini ortaya koymuştur. Düzce halkına çok teşekkür ediyorum. İnanın yürekle, emekle, coşkuyla ve sabırla düzenlenen bir festival. Alaylı olarak yapılan halkın bir festivali.” dedi.

'Katılım az' serzenişi

Festivalin amacına ilişkin de bilgiler veren Dikmen şöyle konuştu: “Düzce'nin otları yok sayılıyor. Yok sayıldığı için de yok ediliyor. Bunun önüne geçmesi hedefliyoruz. Düzce'mizdeki beslenmemizde öne çıkan otları öne çıkarmak istiyoruz. Bu konuda 2 gündür akademisyenlerimiz anlatımlarda bulunuyor ama ne yazık ki Düzce'mizde bu panelleri dinlemeyi görev sayan arkadaşlarımız yok. Bu anlamda üzgünüm. Çünkü olağanüstü güzellikte anlatımlarda bulunan akademisyen arkadaşlarımız var. otlarımızı nasıl koruru, doğamızı nasıl koruruz, havamızı-toprağımızı-suyumuzu nasıl koruruz bunu anlatıyorlar. Buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Bu otlarımızı, bu doğamızı korumamız için bu yürek zincirini devam ettirmemiz gerekiyor ki doğa bize her şeyi vermiş.”

Haber:C.ÜSTÜNER