Ramazan ayının ortalarına yaklaşıldığı şu günlerde düzenlenen etkinliklerde de artış yaşandı. Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından vatandaşların hoşça vakit geçirmeleri amacıyla Cedidiye Camisi önünde Mehter Takımının söylediği marşlar eşliğinde program düzenlendi. Düzenlenen programda Osmanlı Devleti döneminden günümüze kadar ulaşan marşlar söylenirken 7'den 70'e alana gelen vatandaşlarda marşlara eşlik etti.

Eski zamanlarda aynı etkinliklerin hangi atmosferde gerçekleştiğini sorduğumuz yıllara meydan okuyan vatandaşların bazıları bugün bu tarz etkinliklerin daha heyecanlı geçtiğini söylerken bazıları ise eski günlerin daha güzel geçtiğini ifade etti. 80 yaşını aşan vatandaşlar “ Eskiden daha heyecanlıydı. Özellikte biz yaşamadık ama büyüklerden duyduğumuz kadarıyla Osmanlı Devleti zamanında çok daha coşkulu geçiyormuş. Eskiden bizde yapardık ve sokaklara dökülürdük. Daha bir heyecanlı geçerdi. Ama bugün bile eski geleneklerin sürdürülüyor olmasına tanık olmak güzel bir duygu. İnşallah ilerleyen yıllarda da aynı coşkuyla devam eder.” dedi.

Düzenlenen program geç saatlere kadar devam ederken programa Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in katılmaması da dikkatlerden kaçmadı.