Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan kentsel dönüşüm yıkımları, Düzce Hamidiye Mahallesi'nde Erkek Yetiştirme Yurdu hizmet binası ile start almıştı.Ancak aradan yaklaşık 8 ay geçmesine rağmen törenlerle başlatılan dönüşüm Düzce'de devam edemedi.

Yıkımı tamamlanan Hamidiye'deki erkek yurdunun bulunduğu alanda bir çivi dahi çakılamadı. Kütahya'ya tayini çıkan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ömer Turan, öncü televizyonunda kasım ayında yaptığı son açıklamada “"Görüşmeler son noktaya geldi. Eski Düzce evleri modelinde bir proje çizildi. Proje Sahipleri haftaya gelecek ve yerleştirme yapacak. 2 Milyon 800 bin TL bir bütçe ayrıldı.Bu yıl kazma vurulacak. 2014’de de teslimi söz konusu.” demişti.



Diğer illerde kentsel dönüşümünün ikinci ayağı gerçekleştirilirken Düzce'de projeler hala bekleme aşamasında. Hamidiye'de Klasik yurttan ziyade öğrenciler için ev ortamında projesinin hazırlandığı yurt binası için yer hazır, ancak TOKİ'nin adım atması bekleniyor. Düzce'de en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Camikebir için de TOKİ'nin hazırlayacağı proje beklenmesi akıllara TOKİ Düzce'yi hep beklemeye mi alacak?sorusunu getiriyor.

Haber: S. KAŞKIR