Suriye’nin Afrin bölgesinde operasyon sürdüren kahraman askerlerimiz ile bölgedeki vatandaşlarımıza sağlık hizmeti sunmak ve sınırda konuşlandırılan Sahra Hastanesi’nde ilk müdahale yapmak üzere Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE)’de görevli 8kişiden oluşan ekip bugün Kilis’e uğurlandı.

Düzce eski Atatürk Devlet Hastanesi Acili önünde düzenlenen törende ekibi, Vali Yardımcısı ve Gölyaka Kaymakamı Adem Keleş, İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan ile sağlık personeli yalnız bırakmadı.

8 kişilik UMKE ekibinin sınırda 20 gün kalacağını kaydeden İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan yaptığı uğurlama konuşmasında şunlar kaydetti:
“Afrin bölgesinde Suriye sınırında yapılan ordumuzun harekatına yönelik ilimizden daha evvel bu bölgede hizmet vermiş gönüllü UMKE ekibimizden 8 kıymetli arkadaşımız o bilgede Kilis’te 20 gün süreyle hizmet vermek için uğurlama töreni yapıyoruz. Bu diğer çalışanlarımıza da örnek olması ve vatanımızın bölünmezliği açısından önemli olduğu için buradayız.”

Özcan’ın konuşmasının ardından Abdullah Yıldırım adlı öğrenci Kahraman Mehmetçiğimiz için yazdığı mektubu okudu.

Ekip, edilen duaların ardından Kilis’e doğru yola çıkmak üzere uğurlandı.





Haber: H.GÜRSOY