8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Düzce’de farklı etkinlik ve mesajlarla kutlandı. Kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli programlar düzenlendi. Kadınların anlamlı günü özel mesajlarla tebrik edildi.

Keşir: “Türkiye, Kadın Haklarında Öncüdür”

AK Parti Düzce Milletvekili ve Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “ Çalışan, üreten, siyasete ve sosyal hayata eşit fırsatlarla katılan, eğitime erişimi tam sağlamış güçlü kadınların olduğu aileler, toplumumuzun en büyük güvencesidir. Bütün çabamız kadına karşı ayrımcılığın tamamen ortadan kalktığı, kadının insanca yaşam hakkında sahip olduğu bir dünyadır. Türkiye, bu anlamda kadın hakları mücadelesinde öncüdür.

AK Parti Hükümetlerinin kadın haklarının tam tesisi için yaptığı mücadele ve gösterdiği irade yarınlar için en büyük desteğimizdir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

“Yığılca Belediyesinden program”

Yığılca Belediyesi ve Müftülük 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ortaklaşa program düzenlediler. Kadınlar gününe özel düzenlenen konferans düzenlendi. Konferansa katılan kadınlara Yığılca Belediyesi tarafından karanfiller dağıtıldı ve ikramda bulunuldu.

“Başkan Muzaffer Yiğit, karanfil dağıttı”

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit yaptığı konuşmada; Öncelikle Şehit analarının ve ahirete intikal eden canım annemin, siz değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin Kadınlar Gününü kutlarım. Aynı zamanda şiddetten ve her türlü mutsuzluktan uzak bir yaşam sürmenizi Allahtan niyaz ederim” dedi.

Tozan: “Kadınların zorluklarını tartışabilmek için önemlidir”

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, 8 Mart Kadınlar Günü mesajında, “Kadın haklarının hatırlanması, kadınlarımızın sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi ve sorunlarının çözüme kavuşması açısından oldukça önemli bir tarih olan 8 Mart, dünyada kadınların yaşadıkları zorlukların enine boyuna tartışılmasına vesile olması bakımından  önemli bir gündür.

  Kadın-erkek eşitliği konusunda önemli yol alınmasına karşın, kadınların yaşadıkları sorunların tam anlamıyla çözüme kavuştuğu söylenemez. Ülkemizin çağdaşlık seviyesinin gelişmesi için kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi gerekmektedir.

 Son zamanlarda ne yazık ki kadınlarımız her geçen gün daha fazla şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında hassasiyetle durmamız gerekmektedir.

 Huzurlu bir toplum olabilmemiz, kadınlarımızı layık oldukları saygınlığa ulaştırmakla mümkündür. Konumları ve koşulları ne olursa olsun kadınlarımız her türlü ayrımcılıktan uzak tutulmalıdır.” dedi.

Kadın Hakları Komisyonundan açıklama: “Kadın haklarını savunmak zorunda kalmadığımız 8 Martlar diliyorum”

 Düzce Barosu, Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Çiğdem Fidan, 8 Mart açıklamasında “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, kadınların yaşam biçiminden anlaşılır. Gelişmiş toplumlarda, kadın mutludur, huzurludur, ayrımcılığa tabi değildir. Ne pozitif ne de negatif!”

 Kadınların kadın oldukları için öldürülmedikleri, kadınları dövmenin erkeklik sayılmadığı, kadınların insan olarak görüldüğü, kadın haklarını savunmak zorunda kalmadığımız 8 Martlar diliyorum.” Dedi.

“Baro Başkanından avukatlara çiçek”

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, kadın avukatların kadınlar günün kutlayarak çiçek takdim etti.

Bahadır: “Güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kadınlarımızdır”

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, kadınlar günüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada 8 Mart’ta kadınların gündemin en ön sırasına getirildiğini, sonrasında ise unutulduğunu belirterek kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Bahadır, kadınların iş hayatlarındaki zorluklarına değinerek “Türkiye’de iş gücü piyasasında emeği en fazla sömürülen, güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kadınlarımızdır. Tekstil atölyelerinde, temizlik işlerinde, tarım işçiliğinde yemek şirketlerinde ve belediyelerin taşeronluk yapan firmalarda en çok ezilen düşük ücrete mahkum edilen ve iş güvencesiz olarak çalıştırılan kadınlarımızdır. ”dedi.

Arslan: “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez!”

Eğitim-İş Düzce Temsilcisi Hüseyin Arslan da yazılı açıklamasında Türkiye’de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün ayrımcılık ve şiddete karşı eşitlik mücadelesindeki kadınların seslerini duyurma çabalarının gölgesinde kaldığını söyledi. Arslan, “Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, genel anlamda da AKP iktidarının kadını yok sayan gerici politikaları kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır.  Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak yükselmektedir. Biz, inanıyoruz ki kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez! Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara yer olmadığının farkındayız ve bu nedenle şiddetsiz ve sömürüsüz bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kadınlar yaşama karşı gösterdikleri isyan ve inatla, toplumu hayata bağlayan kararlılığı armağan ediyorlar. Yeryüzüne barışı, çağdaşlığı, inceliği ve sayısız güzelliği kadınların getireceğine inanarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.” Dedi.

Haber:Y.SEVER